Srijeda, 15 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonMUP TK-a izvršio pretrese u nekoliko gradova, oduzeti droga i oružje

MUP TK-a izvršio pretrese u nekoliko gradova, oduzeti droga i oružje

Policijski službenici nadležnih policijskih Uprava i Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a su izvršili pretresanje više stambenih i drugih objekata, vozila i lica s područja Tuzlanskog kantona (Tuzla, Gradačac, Srebrenik, Kladanj, Živinice , Kalesija (Sapna) i Banovići).

Akcija je provedena u okviru redovnih poslova i zadataka na sprečavanju i otkrivanju krivičnih djela i izvršilaca krivičnih djela i prekršaja, naročito iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i nelegalnog posjedovanja oružja i municije, tokom 24. i 25. augusta.

Pripadnici MUP-a su postupali po naredbama nadležnih sudova a pod nadzorom postupajućih Tužilaca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Tom prilikom, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa počinjenjem krivičnih djela.

Izvršenim pretresanjem kuće, vozila i lica E.H. (1987.) iz Gradačca pronađeno je i privremeno oduzeto 10 komada pištoljske municije kalibra 7,65 mm.

Pretresanjem kuće, pomoćnih objekata i vozila osobe R.B. (1989.) iz Kladnja, pronađeni i privremeno oduzeti pištolj marke “CZ” s pripadajući okvirom i 7 komada municije kalibra 7,65 mm, pištolj marke “Zoraki” s okvirom i četiri komada municije, sedam patrona municije kalibra 12 mm – sačme za pušku “sačmaricu”, jedan komad municije za automatsku pušku i kutija municije “Raiser” u kojoj je zatečeno 25 komada municije za gasni pistol.

Također je pronađena staklena posuda sa zelenim poklopcem u kojoj se nalazi opojna droga, pvc vrećica u kojoj je upakovana praškasta materija, pvc folija sa tragovima materije i dva mobilna telefona.

Pretresanjem vozila H.B (1978.) iz Kladnja pronađen je i privremeno oduzet jedan mobilni telefon, kao i kod M.B. (1980.) i Ć.O. (1992.) iz Kladnja.

Takođe je pretresanjem porodične kuće, vozila i lica A. U. (1998.) iz Živinica pronađeno i privremeno oduzeto oko 50 grama droge kao i ručna bomba tzv. Kašikara, digitalna vaga za precizno mjerenje, 14 komada municije kalibra 8X57 mm i 1 mobilni telefon.

Pretresanjem porodične kuće i dvorišta kuće koju koristi H.M. (1995.) iz Tuzle pronađeno je i privremeno oduzeto: 1 metalni tanjir sa sadržajem – bijela materija koja asocira na opojnu drogu, bankovna kartica i komad papira sa tragovima bijele materije, pvc folija u kojoj je upakovana droga, dvije pvc kesice sa bijelom materijom koja asocira na opojnu drogu.

Pretresanjem porodične kuće korisnika N.H. (1987.) iz Tuzle pronađena je precizna vaga za mjerenje i tablet sa vidljivim tragovima bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu.

Izvršenim pretresanjem porodične kuće korisnika M.S. (1983) iz Gradačca, pronađen je i privremeno oduzet pištolj marke CZ 7,62 mm sa pripadajućim okvirom i 9 komada municije kalibra 7.62 mm, dok je izvršenim pretresanjem porodične kuće korisnika N.H. (1970.) iz Sapne, Kalesija, pronađen i privremeno oduzet pištolj marke Češka zbrojevka sa pripadajućim okvirom i 20 komada municije.

Rad na dokumentovanju krivičnih djela u navedenim slučajevima bit će nastavljen pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Klix

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO