Nedjelja, 26 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonMI-BOSPO dobitnik zlatne nagrade u kategoriji “Gender and Inclusion 2023”

MI-BOSPO dobitnik zlatne nagrade u kategoriji “Gender and Inclusion 2023”

MI-BOSPO je dobitnik  zlatne nagrade u kategoriji “Gender and Inclusion 2023” koju dodjeljuje Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) za održivost 2023. godine.

Danas je u sali Atrium, Hotela Europe u Sarajevu upriličena svečana ceremonija uručenja  zlatne nagrade MI-BOSPO-u u kategoriji “Gender and Inclusion 2023”.

 U prisustvu velikog broja domaćih i inostranih zvanica, ovo prestižno priznanje, u ime MI-BOSPO-a primio je  Safet Husić, direktor MKF MI-BOSPO. Inače, učešće u takmičenju  uzele su 72 organizacije iz različitih zemalja, a koje podržava EBRD.

Nagradu, zlatnu medalju za najbolje rezultate u kategoriji „Gender i inkluzija 2023.“  gospodinu Safetu Husiću uručila je Manuela Naessl,  direktorica Ureda Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Bosni i Hercegovini.

EBRD je ovu nagradu objavio na svom godišnjem skupu održanom u Samarkandu, Uzbekistan, 18.05.2023., i tom prilikom je obavljeno virtuelno uručenje  Safetu Husiću, direktoru MKF MI-BOSPO. 

Ponosni smo što smo u veoma jakoj konkurenciji upravo mi osvojili zlatnu nagradu u ovoj kategoriji. Zahvalni smo EBRD-u na prestižnoj nagradi,  velika je to čast, a ujedno i obaveza da nastavimo u istom pravcu i dalje. MI-BOSPO je najstarija  mikrokreditna organizacija u Bosni i Hercegovini i tokom svojih 27 godina poslovanja veliku pažnju je posvećivala i posvećuje klijentima, stavljajući u fokus žene, jer smatramo da je osnažena žena stub porodice i društva. EBRD je važan poslovni partner MI-BOSPO-u, trenutno imamo aktivna tri projekta koja provodimo sa EBRD-om: projekti za podršku poduzetništvu, podrška uvođenja mjera energijske efikasnosti i podrška mladima u biznisu. Vodeći pri tome računa da kroz sva tri projekta u prvom planu budu žene.” – izjavio je Safet Husić, direktor MKF MI-BOSPO.

Aleksandra Vukosavljević, direktorica EBRD za finansijske institucije na Zapadnom Balkanu i Istočnoj Evropi, je istakla: „Drago mi je što je zlatna medalja EBRD-ove nagrade za održivost 2023. pripala našem dugogodišnjem partneru MI-BOSPO-u. Ova nagrada svjedoči sprovedbi misije MI-BOSPO-a u promovisanju ekonomske uključenosti žena u Bosni i Hercegovini i njihovog svakodnevnog rada na terenu. Pridružujem se proslavi ovog posebnog trenutka i radujem se našoj kontinuiranoj suradnji u poboljšanju pristupa finansiranju za mnoga mala poduzeća u zemlji.“

MI-BOSPO je jedina organizacija iz Bosne i Hercegovine koja je dobitnik ove prestižne nagrade, što je svakako dodatno obvezuje da svoj rad nastavi u pravcu osnaživanja žena.

Istovremeno, MI-BOSPO i EBRD će i ubuduće nastaviti veoma uspješnu dugogodišnju saradnju, značajnu ne samo za MI-BOSPO klijente nego i za društvo, u cjelini.Inspirisan uspjesima klijenata, MI-BOSPO će nastaviti i dalje pružati najbolju finansijsku uslugu klijentima.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO