Subota, 25 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonJoš 80 ugovora o dodjeli sredstava za samozapošljavanje i zapošljavanje boraca

Još 80 ugovora o dodjeli sredstava za samozapošljavanje i zapošljavanje boraca

Ministar za boračka pitanja Tuzlanskog kantona Zoran Blagojević potpisao je ugovore sa 80 kandidata koji su ostvarili pravo za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava u svrhu samozapošljavanja i zapošljavanja boraca i članova njihovih porodica.

Drugi krug dodjele su sredstva u svrhu samozapošljavanja i zapošljavanja boraca i članova njihove porodice, organiziran je jer u prethodnom nije bilo dovoljno prijavljenih, a radi se o sredstvima u vrijednosti od dva miliona KM.

– Raspisat ćemo poziv za treći krug jer nam je ostalo neraspoređenih 200.000 KM. Za sada smo kroz ovaj projekat zaposlili 196 osoba. Imamo još tih 200.000 KM te bi se moglo zaposliti još oko 20-ak osoba. To je znači da će nešto više od 200 ljudi dobiti posao – kazao je ministar Blagojević.

Dženeta Salkić iz Doboj Istoka danas je potpisala ugovor za finansiranje obrta u kategoriji samozapošljavanje. Sa 10.000 KM bit će potpomognut njen kozmetički salon.

Preduzeće Nusreta Vehabovića pruža usluge telekomunikacije, interneta i digitalne tv i već su na ovaj način zaposlili tri uposlenika. I ovaj put su aplicirali za kupovinu opreme i repromaterijala te će za odobrena sredstva u visini od 30.000 KM zaposliti još tri uposlenika.

Ministar Blagojević ovaj projekat Ministarstva za boračka pitanja izdvaja kao jedan od najkvalitetnijih, iznoseći podatak da je u posljednje četiri godine za ove namjene Vlada TK izdvojila oko 6 miliona KM.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO