Srijeda, 29 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonJedna osoba povrijeđena u požaru u Gradačcu, vatrogasci iz tri grada zaustavili...

Jedna osoba povrijeđena u požaru u Gradačcu, vatrogasci iz tri grada zaustavili širenje vatre

Vatrogasne ekipe uspjele su staviti pod kontrolu vatrenu stihiju koja je rano jutros zahvatila proizvodne pogone Modne konfekcije Kula Gradačac. Kako je potvrđeno za Klix.ba, prilikom izbijanja vatre jedna osoba je povrijeđena te je prevezena u Univerzitetski klinički centar u Tuzli.

Kao što je poznato, jutros je došlo do izbijanja požara na proizvodnim pogonima Modne konfekcije Kula Gradačac, a policija je o događaju obavještena u 50:40 sati.

“Kako je navedeno u prijavi, jedna osoba koja je vršila obezbjeđenje objekta je u pokušaju da gasi navedeni požar zadobila određene povrede u vidu opekotina te je prevezena u Univerzitetski klinički centar u Tuzli.

Na terenu su policijski službenici PS Gradačac koji obezbjeđuju mjesto događaja te službe vatrogasaca iz Gradačca, Srebrenika i Brčkog”, kazala je za Klix.ba Adnana Sprečić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK.

Kako je za Klix.ba potvrđeno iz Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, povrijeđena osoba se nalazi u Klinici za plastičnu i maksilofacijalnu hirurgiju te se trenutno vrši obrada, nakon koje će biti poznato tačno stanje pacijenta.

Vatrogasne ekipe uspjele su lokalizirati požar, a kako je potvrdio za Klix.ba vođa vatrogasne ekipe iz Gradačca Siniša Baković, vatra je stavljena pod kontrolu te se dalje ne širi.

Uzrok požara za sada nije poznat, a nastala je velika materijalna šteta. Uviđaj će biti obavljen kada se za to steknu uslovi.

(Klix)

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO