Četvrtak, 25 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonJako nevrijeme zahvatilo Snježnicu, voda nosila automobile (FOTO i VIDEO)

Jako nevrijeme zahvatilo Snježnicu, voda nosila automobile (FOTO i VIDEO)

Jako nevrijeme praćeno obilnim pljuskovima i bujičnim poplavama zahvatilo je večeras Snježnicu u općini Teočak. Vodena bujica nosila je čak i automobile. Usljed izlijevanja lokalnih rijeka i potoka iz korita pričinjena je velika materijalna šteta na nekoliko stambenih i pomoćnih objekata te na poljoprivrednom zemljištu. Oštećena je putna infrastruktura i lokalno mezarje. Ekipe Civilne zaštite su na terenu.

“U automobilu kojeg je nosila bujica bio je vozač, koji se spasio u zadnji tren.Voda je uništila potporne zidove i devastirala je lokalno mezarje. Kosti, za koje se sumnja da su ljudske, su svuda po putu. U potpunosti je prekinuta puta komunikacija prema Sapni. Mještani se iskupljaju i sa nevjericom promatraju ono što se događa. Ni najstariji Sniježničani ne pamte ovakvu katastrofu”, piše Nermin Avdičević, novinar Radija Glas Drine.

FOTO I VIDEO:

Na sreću za sada nema infomacija o ljudskim žrtvama. Pred mještanima Snježnice večeras je besana noć.

Osim Sniježnice, poplave su zahvatile još nekoliko naselja. Također, poplavljene su i učionice u centralnoj školi OŠ “Teočak”.

Više informacija o pričinjenim materijalnim štetama na stambenim objektima, putnoj infratsrukturi i poljoprivrednim površinama bit će poznato sutra i u narednim danima, nakon što se smiri situacija na području općine Teočak.

(Foto i video facebook Radija Glas Drine i Snježnica)

(Radio Feral)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO