Nedjelja, 26 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonHiljade građana se oprostilo od rudara Asima Šehanovića koji je smrtno stradao...

Hiljade građana se oprostilo od rudara Asima Šehanovića koji je smrtno stradao u Rudniku Mramor

Brojni građani Srebrenika, kolege rudari te zaposlenici Rudnika uglja Kreka danas su se oprostili od rudara Asima Šehanovića kojeg su prije sedam dana u Rudniku lignita Mramor nadomak Tuzle zatrpale velike količine uglja i zemlje. U danima koji su uslijedili njegovo tijelo je pronađeno u unutrašnjosti rudarskog okna.

Suze i jecaji danas su okovali Srebrenik, posebno selo Rapatnica u kojem je živio rudar Asim Šehanović, a brojni članovi porodice, prijatelji i kolege od njega su se oprostili na mezarju Jasik gdje je pronašao svoj vječni smiraj.

Nakon ispraćaja ispred kuće, tužna kolona je krenula prema lokalnom mezarju gdje je klanjana dženaza namaz, nakon čega se pristupilo ukopu. Ispraćaju je prisustvovalo okvirno hiljadu osoba.

Ovaj 51-godišnjak egzistenciju je zarađivao u Rudniku lignita Mramor nadomak Tuzle gdje je radio kao prvi kopač. Nažalost, prije sedam dana zadesila ga je nesvakidašnja nesreća, kada je u jami došlo do obrušavanja velikih količina uglja i zemlje.

Tom prilikom Šehanović je ostao živ zatrpan, a njegove kolege su ulagali nadljudske napore kako bi ga pronašli. Međutim, akcija je kobno završena, s obzirom da je petoga dana spasilačke akcije pronađeno njegovo beživotno tijelo.

Klix.ba

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO