Nedjelja, 28 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonEP BiH: Rudnik uglja Kreka tokom oktobra proizveo 20 posto više uglja...

EP BiH: Rudnik uglja Kreka tokom oktobra proizveo 20 posto više uglja u odnosu na septembar

Iz Elektroprivrede Bosne i Hercegovine (EP BiH) su saopćili da je Rudnik uglja Kreka tokom oktobra proizveli 120.000 tona uglja, što je 20.000 tona ili 20 posto više u odnosu na septembar. Rast proizvodnje očekuje se i u narednom periodu.

Trendom rasta proizvodnje stvaraju se uslovi za, kako su naveli, redovno izmirivanje obaveza rudnika, posebno kada je u pitanju isplata bruto plata radnika.

Nova uprava Rudnika uglja Kreka na čelu s direktorom Elnurom Dizdarevićem predstavila je postignute rezultate predstavnicima Ministarstva energije, rudarstva i industrije Federacije Bosne i Hercegovine, vladajućeg društva Koncerna – EP BiH, predstavnicima i rukovodstvu sindikata rudnika.

Učesnici sastanka u Tuzli iskazali su, kako su naveli u EP BiH, podršku rukovodstvu Rudnika i aktivnostima koje se poduzimaju u cilju postizanja boljih proizvodnih rezultata i izrazili spremnost za nastavak saradnje na poboljšanju uslova rada, ostvarenju planiranih proizvodnih rezultata, poštivanju i ispunjavanju prava radnika, ali i obaveza radnika Rudnika prema ostvarenju proizvodnih rezultata.

Učesnici sastanka definisali su i cilj da Rudnik uglja Kreka u narednih pola godine dostignu proizvodnju u količini 150.000 tona, što bi omogućilo, kako su ocijenili, stabilno funkcionisanje Rudnika te dovoljne količine uglja za rad Termoelektrane Tuzla. Predstavnici Sindikata su tokom sastanka izrazili zadovoljstvo dosadašnjom radom i saradnjom s EP BiH i rukovodstvom Rudnika, saopćili su iz EP BiH.

Podsjećamo, ranije su u EP BiH kao osnovni razlog za negativno poslovanje ovog preduzeća u ovoj godini istakli smanjenje isporuka uglja iz rudnika Koncerna EP BiH. Finansijski gubitak ovog preduzeća iznosi više od 50 miliona KM.

(Klix)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO