Džejla Ramović koncertom pred nekoliko hiljada posjetilaca otvorila manifestaciju “Zima u Tuzli”

Grad je okićen u pravom zimskom duhu, stvarajući atmosferu prave zimske čarolije, iako nedostaje snijeg za potpuni adventski ugođaj ipak lijepe atmosfere na otvaranju manifestacije nije nedostajalo.  U okviru  manifestacije “Zima u Tuzli”, organizator je pripremio bogat program koji obuhvata 20 koncerata sa više od 25 izvođača.

Manifestacija je zvanično otvorena večerašnjim koncertom Džejle Ramović, koja je pred nekoliko hiljada sugrađana i posjetilaca na Trgu slobode upriličila odličan koncert. Džejla je sve okupljene najprije počastila svojim pjesmama “Ruine” i “Sparta”, a zatim su se redali i drugi brojni hitovi.

Zimska manifestacija čini Tuzlu prepoznatljivom po kućicama na Trgu slobode, koje ustupamo poduzetnicima i obrtnicima, ali i po kvalitetnoj zimskoj ponudi, prazničnom dekoru, muzičkom programu i animacijama za najmlađe.

Manifestacija „Zima u Tuzli“ trajat će od 15.12.2023. do 7.1.2024. na Trgu slobode, pružajući posjetiteljima da uživaju u prazničnom duhu, gastronomskim čarima i zabavnom programu.

Program ovogodišnje „Zime u Tuzli“ obiluje koncertima regionalnih i domaćih muzičkih izvođača,  pa će i ove godine biti organiziran jedan od najposjećenijih dočeka Nove godine.

Novogodišnja noć u Tuzli će biti obilježena nastupima Bajage i Instruktora, koji će zajedno sa posjetiocima dočekati Novu 2024. godinu. Atmosferu će zagrijati lokalni muzički talenti, DJ Shadow Kid i bend Divan, dok će u noći 1. januara glavnu scenu zauzeti Tijana Dapčević, praćena uzbudljivim nastupima tuzlanskog DJ-a Yahe i benda VIS Retro.

(Tuzlanski)


Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *