Dodatna podrška u pripremi projekata u sportu i kulturi

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona organizovalo je info-dan za korisnike sredstava sa potrošačkih jedinica „Podrška u oblasti kulture u 2023. godini“ i „Podrška mladima u 2023. godini“.

Dodatnom podrškom u pripremi prijedloga projekta individualno svakom zainteresovanom cilj je bio otkloniti eventualne nejasnoće prilikom prikupljanja dokumentacije.  

Pomoćnica ministra za kulturu Amela Mehmedović kazala je da je ovo prvi put da je raspisan javni poziv za finansijsku podršku u oblasti kulture.

„Ministarstvo je odlučilo da napravi info dan korisnicima kako bi im približili i bolje ih upoznali sa uslovima sa kojima će se susresti prilikom apliciranja na javni poziv. Putem prezentacije i izlaganja jasno smo korisnicima prikazali kako da apliciraju, koji su obrasci, na šta se odnose i dokumentaciju koju treba prilože, gdje da je izvade, kako da je popune kako bi im pomogli da pravilno apliciraju na javne pozive i kako bi što više korisnika dobilo sredstva“ kazala je Mehmedović ovom prilikom.

Podsjećanja radi, riječ je o Javnom pozivu za odabir korisnika sredstava sa potrošačke jedinice Podrška u oblasti kulture u 2023. godini za programe/projekte u oblasti kulture i programe/projekte izdavačke djelatnosti koji je otvoren u periodu 24.04-24.05.2023. godine, kao i Javnom pozivu za odabir korisnika sredstava sa potrošačke jedinice Podrška mladima u 2023. godini za projekte omladinskih udruženja i projekte udruženja i fondacija namijenjene mladima koji je otvoren u periodu 19.04.2023-19.05.2023. godine.

Maksimalan pojedinačni iznos u oblasti kulture za manifestacije, odnosno podrška u kulturi je 10.000 KM a u izdavaštvu 3000 KM.


Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *