Nedjelja, 25 Februara, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonDamir Šišić iz SDA žrijebom izabran za bošnjačkog delegata iz Tuzle u...

Damir Šišić iz SDA žrijebom izabran za bošnjačkog delegata iz Tuzle u Dom naroda FBiH

Damir Šišić iz SDA i Silva Banović iz NiP-a izabrani su za delegate u Dom naroda Parlamenta FBiH iz Tuzlanskog kantona. Oni dolaze iz reda bošnjačkog, odnosno hrvatskog naroda, a izabrani su žrijebanjem koje je danas obavio CIK BiH, potvrđeno je za Klix.ba.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIKBiH) danas je obavila žrijebanje za izbor delegata u Dom naroda Parlamenta FBiH iz Tuzlanskog kantona, za nedostajuće članove iz reda Bošnjaka i Hrvata.

Prema informacijama koje su potvrđene za Klix.ba Damir Šišić iz SDA žrijebom je izabran za delegata iz reda Bošnjaka, dok je na isti način Silva Banović iz Naroda i pravde izabrana za predstavnicu Hrvata.

Inače, Šišić je u žrijebu završio sa protukandidatom iz Stranke za BiH Asmirom Hasićem, dok je u takozvanom šeširu Banović bila skupa sa Borisom Krešićem iz reda Hrvata.

Na osnovu rezultata posrednih izbora iz reda bošnjačkog naroda iz Tuzlanskog kantona u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH ranije su izabrani Dževad Hadžić, Muamer Zukić, Senad Alić i Izen Hajdarević.

Shodno današnjem žrijebanju, u Tuzlanskom kantonu iz reda Bošnjaka najviše delegata u Domu naroda Parlamenta FBiH sada ima SDA i to njih dvojicu, dok po jednog ima NiP i SDP, a tu je i nezavisni kandidat Senad Alić, koji se ranije odmetnuo od PDA.

Iz reda srpskog naroda, ranije je iz Tuzlanskog kantona izabran Slađan Ilić te Žarko Vujović. Budući da u Skupštini Tuzlanskog kantona nema dovoljan broj izabranih zastupnika iz reda srpskog naroda popuna jednog mandata vršit će se u skladu sa članom 10.16 Izbornog zakona BiH.

Na osnovu rezultata posrednih izbora iz reda Ostalih iz Tuzlanskog kantona u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH izabrana je Imširović Sandra.

Kako saznajemo, za 13 sati zakazana je sjednica CIK-a BiH na kojoj će biti utvrđeni rezultati današnjeg žrijebanja.

(Klix)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO