Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaEkonomija / BiznisBelamionix svečano otvorio novi tržni centar u Tuzli

Belamionix svečano otvorio novi tržni centar u Tuzli

Svečanim presijecanjem vrpce danas je u Tuzli svečano otvoren reprezentativan novi tržni centar kompanije Belamionix. Vrpcu su, u društvu zamjenika direktora Eldina Omića, presjekli gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić i premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić. Izgradnjom ovog modernog objekta lokacija nekadašnjeg Guminga, i zapadni ulaz u grad Tuzla, dobila je novu vizuru, a građani mjesto za ugodno druženje i kupovinu. Otvaranjem ovog prelijepog objekta, ističu iz ove kompanije, želja im je bila prije svega da svim kupcima sa ovog područja a i šire ponude jedan vrlo reprezentativan i sadržajan centar, za koji su sigurni da će biti neizostavno mjesto porodičnog druženja, dobre zabave, kao i mjesto ugodne i povoljne kupovine. 

Belamionix 01a 14 12 2023
„Važno za istaći da je izgradnja novog Belamionix tržnog centra ovdje u Tuzli zahtijevala angažman većeg broja izvođača radova kako bi on dobio ovako impozantan izgled i uređenje a naročito smo ponosni na činjenicu da su na svim tim poslovima bile angažovane isključivo domaće kompanije na čemu smo im posebno zahvalni“, kazao je gospodin Omić.
Čestitke i riječi pohvale za realizaciju ovog projekta vlasnicima, direktorima, ali i svima koji su učestvovali u njegovoj realizaciji uputio je premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić. 
„Ovo je dokaz da jedna ruina, ruševina na ulazu u grad Tuzla može biti, angažmanom domaćeg kapitala, domaćeg znanja, naših investitora, pretvorena u reprezentativan i jedan velelepni objekat, a koji će biti prepoznatljiv, ne samo za Tuzlu i ovo područje, nego i za Živinice i Lukavac kao tačka koja spaja te gradove. Stoga možemo danas uputiti riječi zahvalnosti vlasnicima i direktorima Belamionix-a, za angažman na ovom projektu, a kako bismo mi, građani Tuzlanskog kantona, imali još jedno mjesto gdje ćemo u jednoj ugodnoj atmosferi provesti vrijeme, kupovati i provasti kvalitetno vrijeme sa našim najbližim“, kazao je danas premijer Halilagić.

Belamionix 02a 14 12 2023
Belamionix doo Brčko, kao domaći brend, kompanija koja je u 100% domaćem vlasništvu, spada u red vodećih trgovinskih lanaca koji posluju na domaćem tržištu. Pored razvijene mreže maloprodajnih objekata Belamionix posjeduje i razvijenu vlastitu distribuciju preko 10.000 različitih artikala čiji su direktni uvoznici iz zemalja diljem Europe i svijeta, a ova domaća kompanija u sklopu svoje grupacije posjeduje i dvije jednako uspješne proizvodno orjentisane kompanije.

Belamionix 03 14 12 2023
Na prostoru oko 20.000 m², na koliko se prostire novootvoreni tržni centar, uz veliku podrzemnu garaža u kojoj je smještena i moderna samouslužna auto praonica, smješteni su i velika dječija igraonica, hipermarket, DM drogerie market, Pepco, Sinsay, Zlatara Dar, Sport vision, Penti, Metro obuća, Domod, Juventa, Planika obuća, A.N modni studio, mesnica Semić, , apoteke Rose pharm i Gral, Pet shop Orlando, frizerski salon Elma, cvjećarna Evely, mobitel studio, Iskra mobitel, mjenjačnica, modni butici,  Lutria BiH, Duhanpromet, Ilk doo, Olymp sport, Kani silver, PS Gaming, café bar Vellas, restoran Pikaso kao i drugi sadržaji.
Vrijednost ove investicije zasigurno obogaćuje ponudu Tuzle, a i generalno ovog dijela BiH, iznosi oko 30 miliona konvertibilnih maraka, a ono što je još važnije za istaći jeste da je otvaranjem ovog tržnog centra svoj posao dobilo oko 400 novih uposlenika.

Belamionix 05 14 12 2023
Belamionix 06 14 12 2023
Belamionix 07 14 12 2023
Belamionix 08 14 12 2023

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno