Srijeda, 29 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiSvijetBez ovoga ne krećite na put automobilom prema Njemačkoj

Bez ovoga ne krećite na put automobilom prema Njemačkoj

Opće je poznato da kutija prve pomoći mora sadržavati stvari poput flastera, zavoja, gaza i slično. No kada je u pitanju Njemačka, postoji još jedna stvar koja ne smije nedostajati.

Riječ je o novom standardu, takozvanom DIN 13164, koji je zapravo na snazi od veljače 2022., ali postoji prijelazno razdoblje do 31. siječnja 2023. Isti kaže kako se komercijalno dostupni kompleti prve pomoći mogu se kupiti samo do tog datuma, kako izvješćuje Savezna udruga za medicinsku tehnologiju (BVMed), a prenosi Fenix magazin.

Prema novom standardu, vozači automobila, kamiona ii autobusa sada moraju imati i dvije zaštitne maske za lice i nos u kutiji prve pomoći.

No, maske nisu jedina promjena koja se tiče sadržaja kutije prve pomoći. Prethodno su se u njoj morala naći dva trokutasta zavoja i zavoj dimenzija 40 x 60 cm. Sada je dovoljan samo zavoj.

Ako se pitate prijeti li vam kazna ukoliko se te stvari ne nađu u vašoj kutiji za prvu pomoć, odgovor je za divno čudo – ne.

Jer prema pisanju njemačkog ADAC-a, Savezno ministarstvo za digitalizaciju i promet još nije uskladilo novi standard. Drugim riječima, nove kutije prve pomoći već se mogu koristiti, ali nije potrebno mijenjati ili dograđivati stare kutije prve pomoći. Kompleti prve pomoći s prethodno važećim verzijama DIN 13164 (siječanj 1998. i siječanj 2014.) mogu se i dalje koristiti.

Dovoljno je jednostavno staviti dvije maske.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO