Nedjelja, 26 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiBiHOtvoren Javni poziv za učešće u mjeri "Tražim poslodavca 2024"

Otvoren Javni poziv za učešće u mjeri “Tražim poslodavca 2024”

Javni poziv za učešće u mjeri Tražim poslodavca 2024 otvoren je danas u 08:00 sati i trajat će do 15. maja 2024. od 8 do 16 sati.

Online obrazac za apliciranje TP1 dostupan je na web portalu Federalnog zavoda za zapošljavanje u rubrici Projekti.

Apliciranje poslodavaca putem online obrasca TP2 (kao drugi korak u realizaciji programa), biti će dostupan na navedenoj adresi u meniju Projekti, od 16. maja 2024.

Ta mjera podrazumijeva sufinanciranje zapošljavanja osoba, prijavljenih na evidenciju nezaposlenih u Federaciji BiH prije objave Javnog poziva, bez obzira na radno iskustvo, dob i stručnu spremu, uz zasnivanje radnog odnosa na period od šest mjeseci ili 12 mjeseci.

Cilj mjere, koja je fokusirana na nezaposlene osobe, jeste da se nezaposlenim osobama olakša integracija na tržištu rada i spriječi dugotrajna nezaposlenost, te da se pojača njihova motivacija i aktivnost u traženju posla.

Iz Zavoda ističu da su fizičke osobe, kao preduslov za učešće, u obavezi registrirati se na web portalu Zavoda najmanje osam dana prije objave javnog poziva (ukoliko to do sada nisu učinili).

Krajnji rok za registraciju je 5. maj 2024.godine.

Poslodavci su u obavezi registrirati se najmanje dan prije podnošenja zahtjeva putem online obrasca TP2.

Korisnici koji su se ranije registrirali ne moraju to ponovo činiti, ali preporučuje se da na vrijeme provjere da li je njihov profil aktivan te da li su svi uneseni podaci još uvijek aktuelni.

U slučaju poteškoća prilikom registracije na web portal Zavoda upiti se mogu slati na mail adresu.

Više detalja o ovoj mjeri, načinu apliciranja i realizaciji dostupno je na web portalu Zavoda, saopćeno je iz te institucije.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO