Subota, 27 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonKO SDP BIH TUZLA: Potpuni krah tuzlanskog areodroma, ugrožen status UKC-a Tuzla

KO SDP BIH TUZLA: Potpuni krah tuzlanskog areodroma, ugrožen status UKC-a Tuzla

Saopštenjem za javnost oglasio KO SDP BiH Tuzla, koje prenosimo u cjelosti

Potpuni krah Međunarodnog aerodroma Tuzla, ugorožen status UKC Tuzla, uskraćeno pružanje zdravstvenih usluga, protuustavno djelovanje i eskalacija nasilja su stvarna slika (ne)rada Vlade TK koju predvodi SDA/DF❗

Informacija Vlade TK da je izvršenje njenih planiranih aktivnosti u 2023. godini na 89% treba da ozbiljno zabrine svakog građanina Tuzlanskog kantona.

Vlada Tuzlanskog kantona ili ne zna adekvatno planirati iste, ili radi u nekom paralelnom univerzumu. 

U godini koju je obilježila katastrofalna sigurnosna situacija praćena brutalnim likvidacijama i nasiljem Vlada TK nije učinila skoro ništa u uspostavljanju i jačanju mehanizama koordinacije, prevencije i zaštite života građana u Tuzlanskom kantonu. O preuzimanju političke odgovornosti i procesuiranju svih nadležnih u lancu odgovornosti da i ne govorimo.

U istoj godini, za samo nekoliko mjeseci, uslijedio je potpuni krah Međunarodnog aerodroma Tuzla. 

2023. godinu obilježio je, što je jučer potvrđeno i presudom Ustavnog suda pokušaj neustavne otimačine UKC Tuzla za uskostranačke interese. 

Da li i jedna Vlada može vjerovati u izvršenje plana od 89% dok najznačajnija zdravstvena ustanova “ne zna” provesti i okončati postupak javne nabavke linearnog akceleratora.

Da li je moguće govoriti o izvršenju od 89% dok onkološki pacijenti svakodnevno smanjuju šanse svoje životne bitke zbog neadekvatnog i neblagovremenog liječenja. 

Zbir statističkih podataka koje ste prezentirali kroz Izvještaj o radu Vlade TK ni na koji način nije pokazao vašu spremnost da odgovorite na izazove pred kojima ste se našli. 

Ni zatečeno niste bili u stanju očuvati.- navodi se u saopštenju KO SDP BIH Tuzla.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno