Srijeda, 15 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaZa sutra (četvrtak) zakazana 29.redovna sjednica Općinskog vijeća Kalesija

Za sutra (četvrtak) zakazana 29.redovna sjednica Općinskog vijeća Kalesija

Predsjedavajući Damir Džafić zakazao je 29.redovu sjednicu Općinskog vijeća Kalesija, koja će se održati sutra (četvrtak,29.februar) sa početkom u 15 sati u Sali za sjednice Općine Kalesija. Za dnevni red je predloženo 12 tačaka.

Vijećnici će, između ostalog, razmatrati  Odluku o pristupanju izmjenama i dopunama Regulacionog plana “Memići” Kalesija, Kalesija, Odluku o davanju saglasnosti na Odluku o zaključivanju ugovora o prodaji nekretnine neposrednom pogodbom radi izgradnje objekta komunalne infrastrukture.

Na dnevnom redu je Program uređenja građevinskog zemljišta na području općine Kalesija za 2024. godinu, Program razvoja zaštite i spašavanja od prirodnih i drugih nesreća na području općine Kalesija za period 2024. – 2028. godina i  Plan izgradnje i rekonstrukcije lokalnih i nekategorisanih puteva na području općine Kalesija u 2024. godini.

Općinsko vijeće će, također, razmatrati Strategiju razvoja JU Centar za socijalni rad Kalesija za period 2024-2029. godina, Informaciju o stanju u osnovnom i srednjem obrazovanju sa pregledom uspjeha učenika na polugodištu školske 2023/2024. godine i Informaciju o radu Općinskog suda u Kalesiji za 2023. godinu.

Također, razmatrat će se Inormacije o radu za 2023.godinu Porezne ispostave Kalesija i JU “Služba za zapošljavanje TK” Biro Kalesija, Informacija o stanju sigurnosti na području općine Kalesija za 2023.godinu i Informacije o statusu nacionalnih manjina sa posebnim osvrtom na status Roma u oblasti socijalne zaštite.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO