Petak, 29 Septembra, 2023
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaVatrogasci iz općine Reusch iz Njemačke boravili u Kalesiji

Vatrogasci iz općine Reusch iz Njemačke boravili u Kalesiji

Sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović i šef u Službi za komunalne poslove i Civilnu zaštitu Ismet Mešić i komandir PVJ Denis Baručić danas su u službenu posjetu primili članove dobrovoljnog vatrogasnog društva iz općine Reusch koja se nalazi u pokraji Bayern.

Tema razgovora bila je saradnja između ovog vatrogasnog društva i PVJ Kalesija.

Komandir DVD Reusch Martin Michael Pfuff kazao je da će u narednom periodu pokrenuti određene aktivnosti kako bi se saradnja ova dva vatrogasna društva bila na većem nivou, a po povratku u Njemačku oni će o svemu iz Kalesije informisati svoje nadređene kao i svog načelnika.

Drago mi je da naši vatrogasci imaju mogućnost da od kolega iz Njemačke nauče nešto novo kada je u pitanju gašenje požara i druge aktivnosti iz ove oblasti. Nadam se da će saradnja biti nastavljena, a raduje me i činjenica da su kolege iz Njemačke isakazale interes da ugoste naše vatrogasce kod sebe, kazao je sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović.

Zadovoljan današnjom posjetom bio je i Ismet mešić šef Službe za komunalne poslove i CZ koji je kolege vatrogasce upoznao sa svim onim što PVJ Kalesija ima, istakavši da trenutno naši vatrogasci pokrivaju veliku teritoriju kako Kalesije tako i susjednih općina jer požar ne zna za granice između općina ili naselja.

Na kraju susreta sekretar Organa uprave je gostima uručio i progodne poklone koji će ih posjećati na Kalesiju.

Pored komandira Martina Michaela Pfuffa u Kalesiji su boravili Lukas Johhan Andreas Beigel, Patrick Alfred Schemm, Harald Beck, Manuel Schmidt, Christian George Herbert Bilke, Michael Singer, Julius-Benedikt Renner i Husejn Hatić.

Vatrogasci iz općine Reusch posjetili su i Spomen sobu „Kalesijski heroji odbrambeno oslobodilačkog rata 1992-1995“, a u pratnji kolega iz Kalesije posjetili su i Memorijalni centar Potočari gdje su odali počast žrtvama genocida.

(Press općine Kalesija)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO