Utorak, 7 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaUsvojena Odluka o raspisivanju Javnog oglasa za imenovanje predsjednika Upravnog odbora JU...

Usvojena Odluka o raspisivanju Javnog oglasa za imenovanje predsjednika Upravnog odbora JU BKC „Alija Izetbegović“  Kalesija

Jednoglasno usvojenom Odlukom raspisuje se Javni oglas za izbor kandidata za predsjednika u Upravnom odboru Javne ustanove BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija iz reda osnivača.

Tekst Javnog oglasa za izbor kandidata za imenovanje predsjednika Upravnog odbora Javne ustanove BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija će sačiniti i postupak javnog oglašavanja provesti Komisija za izbor na pozicije u reguliranim organima općine Kalesija (u daljem tekstu „Konkursna komisija“), u skladu sa članom 7. Odluke o utvrđivanju standarda, kriterija i postupka imenovanja na pozicije u reguliranim organima općine Kalesija (»Sl. glasnik općine Kalesija« br. 9/15 i 3/16).

Javni oglas iz stava 1. ovog člana će se objaviti u  “Službenim novinama FBiH” i u jednom dnevnom listu većeg tiraža  i isti ostaje otvoren 15 (petnaest) dana od dana poslednjeg objavljivanja.

Nakon provedene procedure javnog oglašavanja Konkursna komisija  će u skladu sa članom 10. i 11. Odluke o utvrđivanju standarda, kriterija i postupka imenovanja na pozicije u reguliranim organima općine Kalesija (»Sl. glasnik općine Kalesija« br. 9/15 i 3/16), sačiniti rang listu sa redoslijedom uspješnih kandidata, utvrditi prijedlog Odluke o imenovanju predsjednika Upravnog odbora Javne ustanove BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija  i dostaviti Općinskom vijeću na odlučivanje.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO