Petak, 19 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaUsvojena Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o javnim parkiralištima na području...

Usvojena Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o javnim parkiralištima na području općine Kalesija

Općinsko vijeće Kalesija je usvojilo Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o javnim parkiralištima na području općine Kalesija.

Obzirom da je u primjeni Odluke o javnim parkiralištima na području općine Kalesija (Sl. glasnik općine Kalesija br. 1/17 i 10/17) primjećen određen broj nedostataka utvrđeno je da postoji potreba za donošenjem Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o javnim parkiralištima na području općine Kalesija, kojom će se ova oblast još kvalitetnije definisati i urediti.

U Odluci  o javnim parkiralištima na području općine Kalesija (Sl. glasnik općine Kalesija br. 1/17 i 10/17)-(u daljem tekstu Odluka) u čl.15. stav 1.,  tačka 15. se mijenja i glasi:

            “15. Parking ispred zgrade ”Bijeljinka” (do malog parka) (II zona)”, te se iza tačke 15. dodaju nove tačke 16.,17., 18. i 19. koje glase:

            “16. Parking ispred Stadiona FK ”Bosna” Kalesija ( I zona )

              17. Parking kod zgrade ”Tehnograd” ( I zona )

              18. Parking ispred zgrade ”Tuzlanaka” ( II zona)

              19. Parking kod semafora, do zgrade “Socijalka” ( II zona)”.

            Član 24a. Odluke se mijenja i glasi:

“U slučajevima povreda odredaba člana 24. stav 1. tačke 1., 2. i 3. ove Odluke, ovlašteni radnici Preduzeća će na prednje vjetrobransko staklo vozila korisnika istaknuti UPOZORENJE o kršenju odredbi Odluke o javnim parkiralištima na području općine Kalesija i istim ga pozvati da u roku od pet minuta postupi u skladu sa članom 12. Odluke.

Ukoliko korisnik u roku iz stava 1. ovog člana ne postupi shodno izdatom upozorenju, ovlašteni radnici preduzeća, fotografišu vozilo i sačinjavaju izvještaj o počinjenom prekršaju.

Korisnik kojem je izdat izvještaj o počinjenom prekršaju može odmah, a najkasnije u roku od osam dana od dana izdavanja izvještaja o počinjenom prekršaju, i to osmog dana do 15:00 sati, na parking automatu izvršiti uplatu naknade u iznosu od 10,00 KM, te dokaz o uplati dostaviti u poslovne prostorije Preduzeća (naplatno mjesto), na osnovu čega će ovlašteni radnik Preduzeća stornirati sačinjeni izvještaj o počinjenom prekršaju.

Ukoliko korisnik ne postupi u skladu sa st. 3. ovog člana, Preduzeće će izvještaj o počinjenom prekršaju dostaviti Odsjeku za inspekcijske poslove Općine Kalesija (Inspektoru za komunalne poslove) na dalje postupanje.”

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO