Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaUsvojen dnevni red 25.redovne sjednice Općinskog vijeća Kalesija

Usvojen dnevni red 25.redovne sjednice Općinskog vijeća Kalesija

Vijećnici Općinskog vijeća Kalesija su na današnjoj 25.redovnoj sjednici usvojili dnevni red od 10 tačaka.

                                    USVOJENI DNEVNI RED

  1. Razmatranje i donošenje Odluke o raspodjeli sredstava za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji za 2023. godinu.
  2. Razmatranje i donošenje Odluke o promjeni statusa javnog puta.
  3. Razmatranje i donošenje Odluke o razrješenju i imenovanju predsjednika Upravnog odbora Javne ustanove Bosanski kulturni centar “Alija Izetbegović“ Kalesija.
  4. Razmatranje i donošenje Odluke o izmjenama i dopunama Regulacionog plana “Sjeverna zona“ Kalesija.
  5. Razmatranje i donošenje Odluke o dopuni Strategije lokalnog razvoja općine Kalesija 2018-2027.
  6. Razmatranje i donošenje Pravilnika o izmjenama Pravilnika o kriterijima za stipendiranje studenata Prvog ciklusa studija i učenika generacije osnovnih i srednjih škola sa područja općine Kalesija.
  7. Razmatranje i donošenje Lokalnog akcionog plana za unapređenje prava i položaja osoba s invaliditetom u općini Kalesija.
  8. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o izvršenju budžeta općine Kalesija za period 01.01.2023-30.09.2023. godine.  
  9. Razmatranje i usvajanje Nacrta budžeta općine Kalesija za period 01.01. do 31.12.2024. godine.
  10. Razmatranje i prihvatanje Informacije o provođenju mjera zaštite i spašavanja sa osvrtom na zaštitu čovjekove okoline, suzbijanju zaraznih bolesti kod ljudi i životinja, ispravnost kvaliteta vode za piće i zaštitu od neeksplodiranih ubojnih sredstava (NUS-a i MES-a) i stanju protivpožarne zaštite.

U dnevni red je uvršten prijedlog Armina Karića (samostalni vijećnik): Razmatranje i donošenje Pravilnika o izmjenama Pravilnika o kriterijima za stipendiranje studenata Prvog ciklusa studija i učenika generacije osnovnih i srednjih škola sa područja opcine Kalesija.

Nije usvojen prijedlog dopune od strane Admira Karića, Muje Mujkića, Huse Atlagića i Mehmeda Imamovića: Odluka o izmjenama Odluke o utvrđivanju naknada Općinskim vijećnicima, zamjeniku predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kalesija, članovima kolegija i članovima komisija i radnih tijela koje imenuje Općinsko vijeće.

Zijad Kulanić (pomoćnik načelnika) je, kao ovlašteni predlagač, sa dnevnog reda povukao dvije tačke: Razmatranje i donošenje Odluke o izmjenama i dopunama Regulacionog plana “Južna zona“ Kalesija i Razmatranje i donošenje Odluke o izmjenama i dopunama Regulacionog plana“ Tojšići“ Kalesija.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO