Petak, 29 Marta, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaUsvojen dnevni red 22.redovne sjednice Općinskog vijeća Kalesija

Usvojen dnevni red 22.redovne sjednice Općinskog vijeća Kalesija

Vijećnici Općinskog vijeća Kalesija su usvojili dnevni red današnje 22.redovne sjendice Općinskog vijeća Kalesija.

Prilikom razmatranje predloženog dnevnog reda usvojena je dopuna: Razmatranje i donošenje Odluke o raspisaivanju Javnog oglasa za imenovanje prijedloga kandidata za predsjednika i člana Nadzornog odbora JP „Vetrinarska stanica“ Kalesija.

Nije usvojen prijedlog Kluba NIP-a da se u dnevni red sjednice uvrsti Odluka o izmjenama Odluke o utvrđivanju naknada Općinskim vijećnicima, zamjeniku predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kalesija, članovima kolegija i članovima komisija i radnih tijela koje imenuje Općinsko vijeće.

Dnevni red

  1. Razmatranje i donošenje Odluke o dodjeli na upravljanje i korištenje prostora Mjesnoj zajednici Jajići.
  2. Razmatranje i donošenje Odluke o imenovanju Komisije za utvrđivanje vrijednosti nepokretnosti i prava u prometu.
  3. Razmatranje i donošenje Odluke o razrješenju i imenovanju članova stalnih radnih tijela Općinskog vijeća Kalesija.
  4. Razmatranje i donošenje Odluke o davanju prethodne saglasnosti za razrješenje člana i utvrđivanju prijedloga kandidata za imenovanje člana Nadzornog odbora JP “Veterinarska stanica” d.o.o. Kalesija.
  5. Razmatranje i donošenje Odluke o raspisaivanju Javnog oglasa za imenovanje prijedloga kandidata za predsjednika i člana Nadzornog odbora JP „Vetrinarska stanica“ Kalesija,
  6. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o izvršenju budžeta općine Kalesija za period 01.01.2023. – 31.03.2023. godine.
  7. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o radu i poslovanju u 2022. godini javnih preduzeća čiji je osnivač općina Kalesija: JP “Vodovod i kanalizacija Kalesija” d.o.o. Kalesija i JP “Veterinarska stanica” d.o.o. Kalesija.
  8. Razmatranje i prihvatanje Informacije o radu mjesnih zajednica sa osvrtom na funkcionisanje i rad vijeća mjesnih zajednica i finansijsko poslovanje istih u 2022. godini.
  9. Razmatranje i prihvatanje Informacije o stipendiranju učenika i studenata na području općine Kalesija školske/akademske 2021/2022. godine.
  10. Razmatranje i prihvatanje Informacije o higijensko – epidemiološkoj situaciji na području opštine Kalesija za period 01.01.2022 – 31.12.2022. godine.
  11. Razmatranje i prihvatanje Informacije o stanju u oblasti socijalne i dječije zaštite na prostoru općine Kalesija.
  12. Razmatranje i prihvatanje Informacije o stanju maloljetničkog prestupništva na području općine Kalesija.
  13. Razmatranje i prihvatanje Informacije o provođenju protokola za postupanje u slučajevima prosjačenja, skitnje, radne eksploatacije i drugih vidova zloupotrebe djece.
VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO