Četvrtak, 2 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaUspješno realizovana ramazanska humanitarna akcija podrške povratnicima 

Uspješno realizovana ramazanska humanitarna akcija podrške povratnicima 

Medžlis Islamske zajednice Kalesija realizovao je ramazansku humanitarnu akciju “Otvorimo hiljade vrata”. Ramazanski paketi su posljednjeg dana mjeseca marta 2024. godine, odnosno 21. dana ramazana 1445. godine po Hidžri dostavljeni povratnicima.

Već dugi niz godina medžlisi Muftijstva tuzlanskog organizuju ramazansku humanitarnu akciju “Otvorimo 1.000 vrata”. U mjesecu posta i dobročinstva džematlije naših džemata su donirali namirnice i finansijska sredstva od kojih su obezbijeđeni prehrambeni artikli i napravljeni ramazanski paketi koji su dostavljeni osobama u stanju potrebe.

U ramazanskoj humanitarnoj akciji su učestvovale džematlije iz svih džemata Medžlisa IZ Kalesija, koji su doniranjem prehrambenih artikala i finansijskih sredstava podržali ramazansku akciju. Izuzetan doprinos u realizaciji navedene akcije, pored džematlija, dali su i imami, brojni volonteri, privrednici, kojima se ovim putem zahvaljujemo na pomoći.

Kao i ranijih godina, akciju su podržali “OS-Pharm apoteke” Kalesija, “Ok-Medic” Kalesija, “Zux-4” Kalesija, “Mlincomerc” Kalesija, i brojni drugi kalesijski privrednici i vakifi, koji su dali nemjerljiv doprinos u realizaciji akcije “Otvorimo 1.000 vrata”.

Prilikom realizacije ramazanske humanitarne akcije “Otvorimo hiljade vrata” posjećeni su povratnici na području Srebrenice, Vlasenice, Bratunca, s ciljem iskazivanja ramazanske solidarnosti i  pružanja podrške. Tom prilikom, kao simboličan vid podrške, dostavljeni su ramazanski paketi povratnicima u naseljenim mjestima: Osat, Sućeska, Blječevo, Voljavica, Zalužje, Biljača, Liješće, Skelani, Kalumani, Osmače, Pomol, Podgaj, Nurići, Štedra, Bešići, Vrsinje, Žilići, Ljeskovik.

Ramazanska humanitarna akcija “Otvorimo hiljade vrata” nastavlja se i dalje i trajat će do Ramazanskog bajrama. U narednim danima organizovat će se posjete šehidskim porodicima kojima će biti uručene ramazanske/bajramske hedije. Određeni broj ramazanskih paketa biće dostavljen osobama u stanju potrebe na području Kalesije.

Ovim putem Medžlis Islamske zajednice Kalesija se zahvaljuje svim donatorima na pomoći koju su pružili u realizaciji ramazanske humanitarne akcije.

(Neon TV)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO