Četvrtak, 25 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaU petak i subotu obilježavanje Dana državnosti u Kalesiji 

U petak i subotu obilježavanje Dana državnosti u Kalesiji 

Organizacioni odbor za obilježavanje bitnih datuma i događaja za područje općine Kalesija usaglasio je Protokol za obilježavanje 25.novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Obilježavanje ovog značajnog datuma počinje u petak 24.novembra sa početkom u 11:00 sati uličnim performansom „Domovini s ljubavlju“ u kojem učestvuju učenici Osnovne i MSŠ Kalesija, a zatim se nastavlja u 11:30 učenjem tevhida šehidima Kalesije u svim mjesnim džamijama na području Medžlisa IZ.  

U subotu 25.novembra predviđeno je u 08:45 polaganje cvijeća na Centralnom spomen obiježlju, a u 09:00 sati Svečana sjednica Općinskog vijeća.

U sklopu obilježavanja 25.novembra Dana državnosti i Dana oslobođenja Lisače, u 11:30 sati predviđeno je okupljanje učesnika pohoda na Lisaču na platou gdje će biti polaganje cvijeća na spomen ploču poginulim borcima Armije RBiH i čas historije kao i druženje učesnika ove velike bitke.

Za one najmlađe u 17:00 sati bit će održana predstava „Mravko Travko“ u sali BKC-a „Alija Izetbegović“, a ulaz je besplatan.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO