Srijeda, 29 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaU Općini Kalesija počeo sa radom Ured za dijasporu 

U Općini Kalesija počeo sa radom Ured za dijasporu 

Kako bi se uspostavila dobra saradnja sa našim stanovništvom koje boravi i radi van granica Bosne i Hercegovine te kako bi im se olakšalo prilikom pribavljanja određene dokumentacije za građenje, ivestiranje ili za lične dokumente, općinski načelnik Sead Džafić oformio je Ured za dijasporu koji je smešten u zgradi Općine Kalesija. 

Kada naši sugrađani dođu na odmor u Kalesiju od sada neće gubiti svoje dragocjeno vrijeme hodajući od kancelarije do kancelarije kako bi se informisali šta im je potrebno za građenje, investiranje ili neku dokumentaciju jer će sada sve informacije imati na jednom mjestu što će im sigurno pomoći i olakšati, kazao je općinski načelnik Sead Džafić. 

Cilj otvaranje Ureda za dijasporu je da, u saradnji s dijasporom, doprinese uspješnoj realizaciji prioritetnih razvojnih projekata, stavljajući na taj način potencijal dijaspore u funkciju lokalnog razvoja i doprinoseći boljem kvalitetu života na području naše općine.

Velik broj  građana općine Kalesija privremeno živi i radi u inostranstvu i većina njih želi ostvariti saradnju sa matičnom općinom kao i dati svoj doprinos  u razvoju općine, istakao je Džafić.

U narednom periodu Općina Kalesija će oformiti i Registar dijaspore, a svi oni koji imaju bilo kakva pitanja mogu se informisati putem e-maila dijaspora@kalesija.ba ili putem viber i telefonskog broja  00 387 61 163 159, u kancelariji koja je otvorena od 08:00 do 16:30 od ponedjeljka do petka ali i putem društvenih mreža, odnosno putem facebook stranice Ured za dijasporu – Općine Kalesija.

 

Link fb stranice

https://www.facebook.com/profile.php?id=100087622836166

(Press služba općine Kalesija)

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO