Četvrtak, 18 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesija U Kalesiji predstavljena knjiga „Forenzička revizija i finasijske prevare“

 U Kalesiji predstavljena knjiga „Forenzička revizija i finasijske prevare“

U organizaciji JU „BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, u utorak, 9, maja 2023. godine, održana je promocija knjige „Forenzička revizija i finansijske prevare”. Koautori knjige su doc. dr. sc. Edin Glogić, iz Kalesije, i prof. dr. sc. Erdin Hasanbegović i doc. dr. sc. Semina Škandro, oboje iz Bugojna.

Osima autora, o knjizi su govorili još i prof. dr. Ismet Kalić, doc. dr.sc. Zoran Jasak i mr. sc. Adem Azapagić.

“Forenzička revizija i finansijske prevare” je knjiga koja se sastoji od deset poglavlja kroz koja ćete imati priliku da se upoznate sa pojmovima, specifičnostima i različitim aspektima forenzičke revizije i finansijskih prevara.

Promotori su, čestitajući autorima, kazali da su autori dali doprinos u sprječavanju finansijskih prevara, korupcije i raznih oblika privrednog kriminaliteta…

Iako nije lično prisustvovao, i dr. sc. Hasan Mahmutović, profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Zenici, je u pismu, koje je pročitano u toku promocije, vrlo pohvalno govorio o ovom djelu.  Naglasio je da su recenzenti knjige najzvučnija imena iz ove oblasti iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Kalesijac doc. dr. sc. Edin Glodić, iako mlad, već je postao eksper u oblasti računovodstva, forenzičke revizije, priznat i u regionu, a ne samo u Bosni i Hercegovini.

-Knjiga FORENZIČKA REVIZIJA I FINANIJSKE PREVARE nastala je s ciljem doprinosa razvoju ove profesije u Bosni i Hercegovini, jer je ovo relativno mlada disciplina i u svijetu. Zadatak članova akademske zajednice je da rade na razvoju i uspostavljanju novih znanja i vještina što smo mi, autori, i pokušali uraditi kroz ovu knjigu, da li smo uspjeli vidjet ćemo jer će javnost dati ocjenu, kazao je, između ostalog, doc. dr. sc. Edin Glogić u svom obraćanju.

Na početku promocije prisutnima se obratio Damir Džafić, predsjedavajući Općinskog vijeća Kalesija, koji je autorima čestitao za objavljenu knjigu, a svim prisustnima čestitao 9. maj – Dan pobjede nad fašizmom i Dan zlatnih ljiljana.

Promociji je prisustvovalo oko 150 osoba, što kazuje da Kalesijci cijene svog sugrađanina Edina Glogića i ono što on radi i piše.

Knjiga se za čitanje može posuditi u kalesijskoj biblioteci. Naredna promocija knjige zakazana je za 19. maj, u 17,30 sati, kada će biti predstavljena knjiga “Međusobna ovisnost političkog, izbornog i stranačkog sistema Bosne i Hercegovine”, autora doc. dr. Izeta Hadžića. O knjizi će govoriti i prof. dr. enver Halilović, prof.dr. Sead Selimović i            prof. dr. Izet Šabotić.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO