Srijeda, 24 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaU Kalesiji postavljeni kontejneri za elektronski otpad

U Kalesiji postavljeni kontejneri za elektronski otpad

U centru Kalesije su ovih dana postavljena dva kontejnera za elektronski otpad. Građani manje kućanske aparate (fenovi, mixeri, pegle, vage, satove, mlinove za kafu, tostere i slično) mogu predati u bilo koji ZEOS-ov ulični kontejner, a velike aparate mogu dovući i na neko od ZEOS-ovih reciklažnih dvorišta.

U kontejnere se može odlagati mali otpad promjera do 45 cm.

Kontejneri za e-optad se nalaze u Kalesija Centru na platou  kod zgrade “Zvorničanka” u istočnom dijelu, do Robne kuće Bingo pored kontejnera za komunalni otpad, na platou između stambene zgrade “Bijeljinka” i zgrade “Supermarket”, u sjevernom dijelu pored kontejnera za komunalni otpad.

Iz KP”Komunalac”dd Kalesija apeluju na građane, kao i privredna društva sa područja općine Kalesija i šire da iskoriste ovu mogućnost jer će se na taj način spriječiti da e-otpad završava na deponijama čime se osiguravaju “čisti” temelji za zeleniji okoliš.  

Građani svoj otpad mogu predati u bilo koji ZEOS-ov ulični kontejner, a velike aparate mogu dovući i na neko od ZEOS-ovih reciklažnih dvorišta.

Kontejneri za elentroničku otpad su postavljeni u saradnji sa firmom “Zeos Eko-sistem” iz Sarajeva, kao i partnerom u projektu KP ”Komunalac” dd Kalesija.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno