Ponedjeljak, 17 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaU Kalesiji počelo obilježavanje Dana državnosti BiH

U Kalesiji počelo obilježavanje Dana državnosti BiH

Polaganjem cvijeća i učenjem fatihe na Centralnom spomen obilježju u centru grada počelo je obilježavanje 25.novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Prije same ceremonije polaganja cvijeća, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kalesija Muharem ef.Mešanović je pročitao imena šehida koji su na današnji dan 1994.godine položili živote za domovinu BiH oslobađajući Lisaču, mjesto odakle je godinama sijana smrt u Sprečanskoj dolini.

On je također, podsjetio na bitnost obilježavanja ovakvih i drugih državnih praznika.

Općinski načelnik Sead Džafić kazao je da svi građani koji vole ovu državu trebaju dati svoj doprinos u očuvanju domovine u njenim granicama Drina-Una-Sava-Jadransko more, ali da se ne smiju zaboraviti ni oni koji su svoje živote i dijelove tijela ugradili u slobodnu Bosnu i Hercegovinu.

Nakon polaganja cvijeća održana je i Svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj se prigodim referatom obratio predsjedavajući Damir Džafić rekavši da je ovo država svih građana koji u njoj žive i koji je vole, podsjetivši i na bitnost zasjedanja ZAVNOBiH-a 1943.godine.

Obilježavanje Dana državnosti BiH bit će nastavljeno na platou Lisača, gdje se obilježava i godišnjica bitke u kojoj su pripadnici Armije RBiH zarobili veliki broj četničkih i vojnika tzv.VRS koji su razmjenjeni, čime je pokazana časna borba naše Armije.

FOTO:

https://www.facebook.com/radio.feral/posts/pfbid021BdjzrSudW1hnBipXZ33FCTuBqQKtbApTsEs1y1Qxc7UNcYGTtQhnJtkdfKiUvDwl


https://www.facebook.com/radio.feral/posts/pfbid0FHwtFuDTB7eK8WKSBgZCfBTW6yFgG78rusiutUCgiN6evQJk1KzK8QkgC27WfpxKl
VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO