Utorak, 28 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaU četvrtak promocija knjige Ramiza Salkića

U četvrtak promocija knjige Ramiza Salkića

U četvrtak 15. februara u 17.30 sati, u velikoj sali JU BKC “Alija Izetbegović” Kalesija, održat će se promocija knjiga “GENOCIDNA NAMJERA – BRATUNAC 1992. I, II, III” autora Ramiza Salkića.

Osim autora, na promociji će govoriti prof. dr. Izet Šabotić, zatim glavni imam MIZ Bratunac Elvir ef. Hodžić, te Fahrudin Sinanović, novinar i književnik, moderator promocije je Nermin Hodžić, glumac.

Ramiz Salkić je rođen 15. novembra 1973. godine u Hranči, opština Bratunac, SR Bosna i Hercegovina, SFR Jugoslavija (danas Republika srpska, Bosna i Hercegovina). Po zanimanju je magistar prirodnih nauka iz oblasti biologije. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom Bratuncu, a Filozofski fakultet, Odsjek biologija–hemija na Univerzitetu u Tuzli, gdje je stekao zvanje profesora biologije–hemije. Postdiplomske studije završio je na Prirodno-matematičkom fakultetu, prethodno pomenutog univerziteta, i stekao zvanje magistra prirodnih nauka iz oblasti biologije.

Na početku Agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu bio je zatvoren u srpski koncentracioni logor u školi “Vuk S. Karadžić” u Bratuncu i u logoru na Palama, gdje je bio svjedok krvavih egzekucija, mučenja i zlostavljanja. Razmjenjen je sa grupom logoraša iz Bratunca u mjestu Vratnice između Ilijaša i Visokog. Nakon razmjene i oporavka bio je aktivni pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine do potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma. 

U izdavačkoj kući BMG Bosanska medijska grupa objavio je 2018. godine knjigu “Godine borbe za slobodu, čast i dostojanstvo” koja govori o položaju Bošnjaka u entitetu Rs. 2021. godine objavio je knjigu “Genocidna namjera – Bratunac 1992. (Zločini nad Bošnjacima Hranče, Repovca i Borkovca)”, kao prvu knjigu, u okviru opsežnog istraživanja o agresiji na Republiku Bosnu i Hercegovinu, na području Bratunca. 

2022. godine objavio je knjigu “Genocidna namjera – Bratunac 1992. (Zločini nad Bošnjacima Glogove)”, kao drugu knjigu, u okviru opsežnog istraživanja o agresiji na Republiku Bosnu i Hercegovinu, na području Bratunca. 

Oženjen je i otac troje djece.

Organizator promocije je JU BKC “Alija Izetbegović” Kalesija. Dobro nam došli.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO