Srijeda, 8 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaTridesetogodišnjak iz Kalesije mjesecima žrtva zbog krađe identiteta

Tridesetogodišnjak iz Kalesije mjesecima žrtva zbog krađe identiteta

Facebook je najpopularija društvena mreža koja svakodnevno dobija više i više korisnika. Pojedini ovu mrežu koriste za poslovne veze,zabavu ali ima i onih koji su facebook počeli koristiti u svoje svrhe, pa čak i za krađu identiteta i lažno predstavljanje.

Tridesetogodišnji S.A. iz Kalesije je već mjesecima žrtva osoba koje su njegovo ime i porodične fotografije počeli koristiti za napade, ucjene, prijetnje drugim osobama, ali isto tako i za pravljenje lažnih poruka koje kasnije objavljuje na društvenim mrežama nanoseći time neprijatnosti njemu, porodici ali i prijateljima.

Ovaj tridesetogodišnjak u više navrata obraćao se kalesijskoj policiji, ali kako policija tako i Tužilaštvo TK su smatrali da nema osnova za pokretanje bilo kakvih istraga, pravdajući se da je nemoguće ući u trag takvim pisanjima i da će to prestati.

No, pisanja nisu prestala, čak su u proteklih nekoliko dana intenzivirana, jer su pojedinim osobama slate i prijeteće poruke, pa je S.A. često verbalno a umalo i fizički napadnut zbog toga.

“Ovo je nešto što se ne može izdržati, jer pored toga što su moji podaci iskorišteni, moja porodica i prijatelji su svakodnevno izloženi neprijatnostima. Razočaran sam u rad policije, jer ovo za njih nije predmet i nije za istragu, navodno nemaju adekvatne osobe da to otkriju ko pravi lažne profile, kazao je S.A., koji nije želio da mu otkrijemo identitet zbog straha da ne krenu novi napadli na njega.

Ovakav vid zloupotrebe njegovog imena poprimio je velike razmjere, jer postoji mogućnost da se dogodi velika tragedija. Ovo nije samo priča o tridesetogodišnjaku iz Kalesije, već i priča o nemoći policije i nadležnih da ovaj problem rješe i zaštite ugrožene građane koje su po Ustavu dužni štititi.

Kasno će biti ukoliko se tragedija koja se dogodila u Gradačcu ponovi i u Kalesiji.

Postavlja se pitanje ko će onda biti kriv, policija koja šuti ili oni koji su lažnim predstavljanjem i krađom identiteta doporinijeli da se to desi.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO