Petak, 29 Marta, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaSutra uručivanje ključeva od 20 novoizgrađenih stanova u Kalesiji

Sutra uručivanje ključeva od 20 novoizgrađenih stanova u Kalesiji

U općini Kalesija sutra će biti upriličena dodjela ključeva za 20 korisnika, koji su dobili stan u okviru projekta Regionalni stambeni program.

Riječ je o projektu vrijednom oko 2 miliona KM. Sredstva oko 1,2 miliona KM obezbjeđena su posredstvom Federalnog ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice i putem donatora, dok je Općina Kalesija obezbjedila zemljište kao i svu drugu potrebnu dokumentaciju.

Program počinje u 11:00 sati, a prisustvovat će i delegacije Evropske unije, OSCE/UNHCR, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, kao i federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice Edin Ramić.

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica dr.sci. Edin Ramić u augustu 2018. godine je potpisao sa načelnicima 18 općina Sporazum o saradnji na provođenju Potprojekta BiH 6 unutar Državnog projekta stambenog zbrinjavanja. U aprilu mjesecu 2021. godine u Kalesiji je ozvaničen početak izgradnje stanova.

U okviru projekta bit će izgrađeno 255 stanova za raseljene osobe i izbjeglice u 18 općina, a projekat se provodi u okviru kapaciteta Regionalnog stambenog programa.

Za ovaj, do sada najveći potprojekt, čiji su troškovi procijenjeni na ukupno 18,22 miliona eura, uz donaciju iz Fonda RSP u vrijednosti od 14,8 mil. eura, Bosna i Hercegovina je planirala vlastito učešće od 3,42 miliona eura.

(Neon)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO