Petak, 29 Marta, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaSutra u Tojšićima obilježavanje godišnjice Regionalnog savjetovanja Patriotske lige za sjeveroistočnu Bosnu

Sutra u Tojšićima obilježavanje godišnjice Regionalnog savjetovanja Patriotske lige za sjeveroistočnu Bosnu

Obilježavanje 31.godišnjice Regionalnog savjetovanja Patriotske lige za sjeveroistočnu Bosnu održat će se sutra u Tojšićima.

Programom obilježavanja predviđeno je  u 11:45 sati polaganje cvijeća na Centralnom spomen obilježju u Kalesiji, a od  13 sati polaganje cvijeća na spomen obilježju u Tojšićima. Nakon toga, od  13:15 sati održat će se otvaranje postavke o Regionalnom savjetovanju Patriotske lige, u prostorijama OŠ Tojšići, dok će se u 13:45 sati u dvorištu OŠ u Tojšićima obaviti postrojavanje učesnika Regionalnog savjetovanja Patriotske lige.

Podsjećamo,  11.januara 1992.godine u kalesijskom naselju Tojšići održano je savjetovanje kojem su prisustvovali pripadnici opštinskih štabova Patriotske lige i komandiri specijalnih jedinica Patriotske lige regije sjeveroistočne Bosne.

Na ovom savjetovanju dogovoreno je da patriotske snage započnu sa pripremama za odbranu Bosne i Hercegovine od nadolazeće agresije.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO