Četvrtak, 22 Februara, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaSutra 26.redovna sjednica Općinskog vijeća Kalesija

Sutra 26.redovna sjednica Općinskog vijeća Kalesija

Predsjedavajući Damir Džafić zakazao je 26-tu redovnu sjednicu Općinskog vijeća Kalesija, koja će se održati sutra, u petak, 24.novembra u sali za sjednice općine Kalesija, sa početkom u 14 sati. Za dnevni red ove sjednice predloženo je osam tačaka.

Vijećnici će razmatrati Odluku o dodjeli na upravljanje i korištenje dijela objekta Mjesnoj zajednici Tojšići, Odluku o utvrđivanju visine naknade u organima Javnih preduzeća čiji je osnivač Općina Kalesija i Odluku o raspisivanju Javnog oglasa za imenovanje predsjednika Upravnog odbora Javne ustanove BKC “Alija Izetbegović” Kalesija.

Na dnevnom redu je i Odluka o davanju saglasnosti na Odluku o zaključivanju ugovora o prodaji nekretnine neposrednom pogodbom radi oblikovanja građevinske parcele, Odluke o izmjenama i dopunama dijela Regulacionog plana “Južna zona” Kalesija i dijela Regulacionog plana “Tojšići”.

Pred vijećnicima je i Informacija o provedbi Akcionog plana za Rome i Informacija o primjeni protokola intervencije u slučajevima nasilja u porodici na području općine Kalesija.

      Dnevni red

  1. Razmatranje i donošenje Odluke o dodjeli na upravljanje i korištenje dijela objekta Mjesnoj zajednici Tojšići.
  2. Razmatranje i donošenje Odluke o utvrđivanju visine naknade u organima Javnih preduzeća čiji je osnivač Općina Kalesija.
  3. Razmatranje i donošenje Odluke o raspisivanju Javnog oglasa za imenovanje predsjednika Upravnog odbora Javne ustanove BKC “Alija Izetbegović” Kalesija.
  4. Razmatranje i donošenje Odluke o davanju saglasnosti na Odluku o zaključivanju ugovora o prodaji nekretnine neposrednom pogodbom radi oblikovanja građevinske parcele.
  5. Razmatranje i donošenje Odluke o izmjenama i dopunama dijela Regulacionog plana “Južna zona” Kalesija.
  6. Razmatranje i donošenje Odluke o izmjenama i dopunama dijela Regulacionog plana “Tojšići” Kalesija.
  7. Razmatranje i prihvatanje Informacije o provedbi Akcionog plana za Rome.
  8. Razmatranje i prihvatanje Informacije o primjeni protokola intervencije u slučajevima nasilja u porodici na području općine Kalesija.
VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO