Subota, 27 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaSutra 15.redovna sjednica Općinskog vijeća Kalesija

Sutra 15.redovna sjednica Općinskog vijeća Kalesija

Za sutra, četvrtak, 3.novembra, je zakazana 15.redovna sjednica Općinskog vijeća Kalesija. Sjednica će se održati u Sali BKC-a „Alija Izetbegović“ Kalesija sa početkom u 9 sati. Za ovu sjednicu je predložen dnevni red od 11 tačaka i tri dopune.   

Vijećnici će između ostalog, razmatrati Odluke o imenovanju prijedloga kandidata za predsjednika Nadzornog odbora KP “Komunalac” d.d. Kalesija, članove Nadzornog odbora JP “Veterinarska stanica” d.o.o. Kalesija i člana Upravnog odbora JZU Dom zdravlja Kalesija. Na dnevnom redu je i Odluka o privremenom ustupanju na korištenje teretnog motornog vozila Komunalnom preduzeću “Komunalac” d.d. Kalesija,  Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Javne ustanove “Sportsko kulturno privredni centar” Kalesija i Program zimskog održavanja lokalnih nekategorisanih puteva na području općine Kalesija u sezoni 2022/2023. godine.

Pred vijećnicima će se još naći Izvještaj o izvršenju budžeta i Izvještaj o troškovima tekuće budžetske rezerve općine Kalesija za prvih šest mjeseci ove godine.

Na prijedlog općinskog načelnika predložene su dvije dopune: Nacrt budžeta za 2023.godinu i Odluka o izmjeni Odluke o pogodnostima za investiranje na području općine Kalesija. Klub vijećnika Naroda i pravde je kao dopunu predložio Odluku o utvrđivanju naknade vijećnicima, odnosno Odluku o smanjenju vijećničkih paušala i naknada. 

Dnevni red:

  1. Razmatranje i donošenje Odluke o imenovanju prijedloga kandidata predsjednika Nadzornog odbora KP “Komunalac” d.d. Kalesija.
  2. Razmatranje i donošenje Odluke o imenovanju prijedloga kandidata člana Nadzornog odbora Javnog preduzeća “Veterinarska stanica” d.o.o. Kalesija.
  3. Razmatranje  i donošenje Odluke o imenovanju člana Upravnog odbora JZU Dom zdravlja Kalesija.
  4. Razmatranje i donošenje Odluke o privremenom ustupanju na korištenje teretnog motornog vozila Komunalnom preduzeću “Komunalac” d.d. Kalesija.
  5. Razmatranje i donošenje Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Javne ustanove “Sportsko kulturno privredni centar” Kalesija.
  6. Razmatranje i donošenje Programa zimskog održavanja lokalnih nekategorisanih puteva na području općine Kalesija u sezoni 2022/2023. godine.
  7. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o izvršenju budžeta općine Kalesija za period 01.01.2022. – 30.06.2022.godine.
  8. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o troškovima tekuće budžetske rezerve općine Kalesija za period 01.01. – 30.06.2022. godine.
  9. Razmatranje i prihvatanje Informacije o završenoj školskoj 2021/2022. godini sa pregledom uspjeha učenika i upisu učenika u prvi razred osnovnih i  srednje škole na području općine Kalesija.
  10. Razmatranje i prihvatanje Informacije o stanju kulture, fizičke kulture i informisanja na području općine Kalesija za 2021. godinu.
  11. Razmatranje i prihvatanje Informacije o stanju vodovodne i kanalizacione infrastrukture na području općine Kalesija.

DOPUNE:

  • Nacrt budžeta općine Kalesija za 2023.godinu (prijedlog općinski načelnik)
  • Odluka o izmjeni Odluke o pogodnostima za investiranje na području općine Kalesija za građenje poslovnih i proizvodnih objekata (prijednog općinski načelnik)
  • Odluka o izmjeni Odluke o utvrđivanju naknada općinskim vijećnicima, zamjeniku predsjedavajućeg, članovima Kolegija i članovima komisijai radnih tijela koje imenuje Općinsko vijeće (prijedlog Klub vijećnika Naroda i pravde)

(Radio Feral)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO