Četvrtak, 25 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaSuljić ponovo pogodio za pobjedu Bosne

Suljić ponovo pogodio za pobjedu Bosne

Fudbaleri Bosne iz Kalesije su savladali Mladost iz Malešića sa 2:1, u okviru 22.kola Druge lige FBiH „Sjever“. Strijelci za Bosnu bili su Jahić (42) i Suljić (86).

Bosna je bolje otvorila utakmicu i stvorila veći broj prilika u prvom poluvremenu. Najbolju priliku propustio je Šljivić (17) čiji je šut sa „bijele tačke“ odbranio gostujući golman Delić. Kazenom udarcu je prethodilo igranje rukom jednog igrača Mladosti u svom šesnaestercu.

Vodeći gol za domaće postigao je Jahić (17) koji je dobro šutirao iskosa sa lijeve strane i pogodio mrežu gostiju iz Malešića.

Fudubaleri Mladosti su od sredine drugog poluvremena preuzeli terensku inicijativu i uspostavili kontrolu na terenu.

Izjednačujući pogodak postigao je Mujić (82) iz kaznenog udarca, nakon što je Barčić faulirao Durakovića u šesnaestercu Bosne.

Pobjednosni pogodak za nova tri boda Bosne postigao je iskusni Suljić (86) glavom nakon slobodnog udarca. Suljić je u drugom poluvremenu ušao u igru umjesto Herića i po ko zna koji put pokazao golgeterske sposobnosti i odličan osjećaj za gol.  

Bosna je ovom pobjedom osigurala plasman u gornjem dijelu tabele i mnogo mirnije ulazi u završnicu sezone u Drugoj ligi FBiH „Sjever“.  

FOTO:

                 BOSNA KALESIJA – MLADOST MALEŠIĆI 2:1 (1:0)

Kalesija – Gradski stadion. Gledalaca oko 100. Sudija: Mirza Zonić (Tuzla). Pomoćnici: Almir Umihanić (Živinice) i Dževad Vrbić (Lukavac). Delegat: Sejfulah Brčaninović (Živinice). Žuti kartoni: Mujanović i Mehanović (Bosna), Memić (Mladost). Crvenih kartona nije bilo. Strijelci: 1:0 Jahić (42), 1:1 Mujić (82-11m), 2:1 Suljić (86).

BOSNA:  Pezić, Barčić, Mehić (Muminović), Ahmetović (Valjevac), Šljivić, Mujanović, Požegić, Jahić, Herić (Suljić), Ušćuplić (Mehanović), Gazibegović. Trener: Šefik Imamović.

MLADOST: Delić, Zahirović, Muratović, Mujić, Šako (Buljubašić), Šakić, Gazibegović, Strašević, Karađuz, Duraković, Mekić (Memić). Trener: Muamer Oručević.

(Radio Feral)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO