Subota, 20 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaSjednica Općinskog vijeća Kalesija održat će se 3.novembra

Sjednica Općinskog vijeća Kalesija održat će se 3.novembra

Sjednica Općinskog vijeća Kalesija koja je bila zakazana za četvrtak, 27.oktobra održat će se u četvrtak, 03.novembra, sa početkom u 9 sati. Razlog neodržavanja sjednice Općinskog vijeća je što je većina vijećnika u Općinskom vijeću Kalesija (16 vijećnika), obavijestila predsjedavajućeg Općinskog vijeća da je spriječena da prisustvuje sjednici Općinskog vijeća zakazanoj za četvrtak, 27.oktobar sa početkom u 10 sati, navodedeno je iz Općinskog vijeća Kalesija. 

Inače, na ovoj sjednici  vijećnici će između ostalog, razmatrati Odluke o imenovanju prijedloga kandidata za predsjednika Nadzornog odbora KP “Komunalac” d.d. Kalesija, članove Nadzornog odbora JP “Veterinarska stanica” d.o.o. Kalesija i člana Upravnog odbora JZU Dom zdravlja Kalesija.

Na dnevnom redu je i Odluka o privremenom ustupanju na korištenje teretnog motornog vozila Komunalnom preduzeću “Komunalac” d.d. Kalesija,  Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Javne ustanove “Sportsko kulturno privredni centar” Kalesija i Program zimskog održavanja lokalnih nekategorisanih puteva na području općine Kalesija u sezoni 2022/2023. godine.

Pred vijećnicima će se još naći Izvještaj o izvršenju budžeta i Izvještaj o troškovima tekuće budžetske rezerve općine Kalesija za pvih šest mjeseci ove godine.

Dnevni red:

  1. Razmatranje i donošenje Odluke o imenovanju prijedloga kandidata predsjednika Nadzornog odbora KP “Komunalac” d.d. Kalesija.
  2. Razmatranje i donošenje Odluke o imenovanju prijedloga kandidata člana Nadzornog odbora Javnog preduzeća “Veterinarska stanica” d.o.o. Kalesija.
  3. Razmatranje  i donošenje Odluke o imenovanju člana Upravnog odbora JZU Dom zdravlja Kalesija.
  4. Razmatranje i donošenje Odluke o privremenom ustupanju na korištenje teretnog motornog vozila Komunalnom preduzeću “Komunalac” d.d. Kalesija.
  5. Razmatranje i donošenje Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Javne ustanove “Sportsko kulturno privredni centar” Kalesija.
  6. Razmatranje i donošenje Programa zimskog održavanja lokalnih nekategorisanih puteva na području općine Kalesija u sezoni 2022/2023. godine.
  7. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o izvršenju budžeta općine Kalesija za period 01.01.2022. – 30.06.2022.godine.
  8. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o troškovima tekuće budžetske rezerve općine Kalesija za period 01.01. – 30.06.2022. godine.
  9. Razmatranje i prihvatanje Informacije o završenoj školskoj 2021/2022. godini sa pregledom uspjeha učenika i upisu učenika u prvi razred osnovnih i  srednje škole na području općine Kalesija.
  10. Razmatranje i prihvatanje Informacije o stanju kulture, fizičke kulture i informisanja na području općine Kalesija za 2021. godinu.
  11. Razmatranje i prihvatanje Informacije o stanju vodovodne i kanalizacione infrastrukture na području općine Kalesija.
VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO