Utorak, 7 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaServisne informacije za utorak 20.juni 2023.godine

Servisne informacije za utorak 20.juni 2023.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje 9 krivičnih djela. Dogodilo se  11 saobraćajnih nezgoda, u kojima je osam osoba lakše povrijeđeno, a za dvije osobe ljekari se nisu izjasnili o stepenu povreda. Dogodilo se i pet saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena samo materijalna šteta. Zabilježen je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira.

Prema podacima iz PS Kalesija, na području općine Kalesija u protekla 24 sata dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u Memićima, u kojoj nije bilo povrijeđenih lica, a zabilježena je manja materijalna šteta na vozilu.  Nije bilo krivičnih djela, niti narušavanja javnog reda i mira.  

Radarska kontrola za 20.06.2023.god.

– 09:00 do 11:00 – Tojšići
– 16:00 do 18:00 –  Rainci Gornji

Kalesijski vatrogasci nisu imali intervencija.    

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 54 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je pet beba, tri djevojčice i dva dječaka. U privatnim porodilištima na području Tuzle rođen je jedan dječak.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta:  –  Barčići, Bukvari, Zulfići i Dedaići, Lipovice, Meškovići, Ibraliči i Šehići, Seljublje, Horozovina, Paraći, Jajići, Zukići, Hrvačići i Brda. 

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO