Subota, 4 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaServisne informacije za utorak, 14.novembar 2023.godine

Servisne informacije za utorak, 14.novembar 2023.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje 8 krivična djela na području TK. Dogodilo se 5 saobraćajnih nesreća, u kojima su 3 lica zadobilo povrede. Teške tjelesne povrede zadobilo jedno lice. Lakše tjelesne povrede zadobila dva lica. Evidentirane su dvije nezgode sa materijalnom štetom. Zabilježena su tri slučaja narušavanja javnog reda i mira.

Prema podacima iz PS Kalesija u protekla 24 sata na području općine Kalesija evidentirano je izvršenje dva krivična djela. U pitanju je krađa stabla (hrasta) u Raincima, te nasilje u porodici u Vukovijama Gornjim. Javni red i mir narušen je u Kalesiji Gornjoj. Nije bilo saobraćajnih nezgoda.

Radarska kontrola za 14.11.2023.god.                                             

  • 08:30 – 10:30 sati: Babajići
  • 18:30 – 20:30 sati: Hidani

Kalesijski vatrogasci nisu imali intervencija.

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 41 pregled.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je  sedam beba, četiri djevojčice i tri dječaka.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: Vukovije Gornje-od piste desno Kehonjina kafana, Mejtefište,  Džafići i Masle, Magistrala Tojšići, Mujdani, Ibralići, Hidani i Babajići, Prnjavor, Kurtici i Dubnica Donja, Memići – od riječice Tavne, osnovna škola u Memićima do benziske pumpe, Halilović, Šahbazi i Muratovići. 

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO