Petak, 3 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaServisne informacije za utorak, 02.april 2024. godinu

Servisne informacije za utorak, 02.april 2024. godinu

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje četiri krivična djela. Dogodilo se sedam saobraćajnih nesreća u kojima je jedna osoba zadobile teške povrede, tri lakše, a za povrede jedne osobe ljekari se nisu izjasnili. Zabilježena su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira.

Prema podacima iz PS Kalesija u protekla 24 sata na području općine Kalesija evidentirano je izvršenje jednog krivičnih djela. Zabilježen je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira. Nije bilo saobraćajnih nesreća.

Radarska kontrola za 02.04.2024.god.:

08:30 do 10:30 sati: Vukovije Donje
16:00 do 18:00 sati: Rainci Gornji

Kalesijski vatrogasci su imali jednu intervenciju. Gasili su požar na u Saračima gdje je izgorjelo oko 30 dunuma niskog rastinja

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 59 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođene su četiri bebe, dvije djevojčice i dva dječaka. U privatnim porodilištima na području grada Tuzla rođene su tri bebe, jedna djevojčoca i dva dječaka.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: Vukovije Donje-od Kehonjine kafane desno, Jutel desno, džamija, škola, Veterinarska stanica, Herici, mezarje, Zenuni,Telica, Kikači Centar, Kikači Gornji, Ćivića Brdo, Kundakovići i Spreče, Rainci Gornji od raskršća za Šehice do Begove pekare, Bulatovci, Memići do rijeke Tavne, Brezik, Hemlijaši, Zukanovići i Markovići. 

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO