Subota, 15 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaServisne informacije za ponedjeljak, 02.oktobar 2023.godine

Servisne informacije za ponedjeljak, 02.oktobar 2023.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje 11 krivičnih djela. Dogodilo se pet saobraćajnih nesreća, u kojima su lakše povrede zadobila dva lica. U tri nesreće je zabilježena samo materijalna šteta. Zabilježen je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira.

Prema podacima iz PS Kalesija, na području općine Kalesija u protekla 24 sata nije bilo krivičnih djela, saobraćajnih nesreća, niti narušavanja javnog reda i mira.          

Radarska kontrola za 02.10.2023.god.                                             

  • 11:00 do 13:00 sati: Babajići
  • 16:00 do 18:00 sati: Rainci Gornji-Miljanovci

Kalesijski vatrogasci nisu imali intervencija.    

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 113 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je šest beba, šest beba, četiri djevojčice i dva dječaka. U privatnim porodilištima u Tuzli rođena je jedna djevojčica.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: Vukovije Donje od piste lijeva strana, stadion, Farma, Dukići, Soklovići i Jukanovići, Hrasno Gornje, Hrasno Donje, Brdo, Babina Luka i Kavgara,  Rainci Donji od raskrsnice Rainci Gornji do Ciglane – Hrastovi ,Tubići, Novo Naselje, Magistralni put do Prnjavora (Huremi) i Ulica Senada Požegića.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO