Srijeda, 24 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaServisne informacije za srijedu, 4.januar 2023.godine

Servisne informacije za srijedu, 4.januar 2023.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje šest krivičnih djela. Dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda u kojima j jedno lice teže povrijeđeno, lakše tjelesne povrede zadobile su dvije osobe, a o stepenu povreda za 5 osoba ljekari se nisu izjasnili. Evidentirane su četiri nezgode sa materijalnom štetom. Zabilježena su tri slučaja narušavanja javnog reda i mira.

Prema podacima iz PS Kalesija, na području općine Kalesija u protekla 24 sata evidentirano je izvršenje jednog krivičnog djela. U pitanju je provala u kladionicu u Tojšićima. Prilikom provale ništa nije otuđeno. Nje bilo saobraćajnih nesreća, niti narušavanja javnog reda i mira.    

Radarska kontrola za 4.1.2023.god.

– 09:00 – 10:00 h – Hidani – Babajići

– 15:00 – 16:00 h – Rainci Gornji

Kalesijski vatrogasci nisu imali interevencija.

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 183 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je šest beba, četri djevojčice i dva dječaka. U privatnim porodilištima u Tuzli rođene su dvije djevojčice i jedan dječak.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: Vukovije Donje od piste lijeva strana, stadion, Farma, Dukići, Soklovići i Jukanovići, Hrasno Gornje, Hrasno Donje, Brdo, Babina Luka i Kavgara, Rainci Donji od raskrsnice Rainci Gornji do Ciglane – Hrastovi, Tubići, Novo Naselje, Magistralni put do Prnjavora (Huremi) i Ulica Senada Pozegića.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO