Subota, 27 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaServisne informacije za srijedu, 27.mart 2024. godinu

Servisne informacije za srijedu, 27.mart 2024. godinu

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje šest krivičnih djela. Dogodilo se osam saobraćajnih nesreća u kojima je šest osoba zadobilo lakše povrede, a za povrede jednog lica ljekari se nisu izjasnili. Zabilježena su tri slučaja narušavanja javnog reda i mira.   

Prema podacima iz PS Kalesija u protekla 24 sata na području općine Kalesija dogodila se jedna saobraćajna nezgoda. Prilikom slijetanja vozila sa kolovozne trake povrijeđen je vozač.  Nije bilo krivičnih djela, niti narušavanja javnog reda i mira.

Radarska kontrola za 27.03.2024.god.:

11:30 do 13:30 sati: Petrovice Gornje-Tojšići
15:00 do 17:00 sati: Babajići

Kalesijski vatrogasci nisu imali intervencija.

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 49 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je sedam beba, pet dječaka i dvije djevojčice. U privatnim porodilištima na području grada Tuzla rođene su dvije djevojčice.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: Vukovije Gornje –mezarje, Subašici, Ćive, Masle II, Hadžići u Petrovicama, MZ Tojšići – Centar,  Tojšići Gornji do Hidana i žutog mosta kod  pijace, Dubnica Gornja do Bijeljevca, Kalesija Gornja, Jusupovići, Pahunjak, Zahirovići.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO