Utorak, 28 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaServisne informacije za srijedu, 22.novembar 2023.godine

Servisne informacije za srijedu, 22.novembar 2023.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje četiri krivična djela. Dogodilo se  sedam saobraćajnih  nesreća, u kojima su dvije osobe teško povrijeđene, tri lakše a ljekari se nisu izjasnili o stepenu povreda za jednu osobu. Zabilježen je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira.

Prema podacima iz PS Kalesija u protekla 24 sata na području općine Kalesija nije bilo krivičnih djela, saobraćajnih nesreća, niti narušavanja javnog reda i mira.

Radarska kontrola za 22.11.2023.god.                                              

  • 15:00 – 17:00 sati: Vukovije Donje
  • 19:30 – 21:30 sati: Vukovije Gornje

Kalesijski vatrogasci nisu imali intervencija.

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 48 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je devet beba, šest dječaka i tri djevojčice. U privatnim porodilištima u Tuzli rođene su dvije djevojčice i jedan dječak

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: Vukovije Donje od piste lijeva strana, stadion, farma, Dukići, Soklovići i Jukanovići,  Hrasno Gornje, Hrasno Donje, Brdo, Babina Luka i Kavgara, Rainci Donji od raskrsnice Rainci Gornji do Ciglane – Hrastovi, Tubići, Novo Naselje, Magistralni put do Prnjavora (Huremi) i Ulica Senada Požegića.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO