Subota, 27 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaServisne informacije za srijedu, 22.februar 2023.godine

Servisne informacije za srijedu, 22.februar 2023.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje pet krivičnih djela. Dogodilo se  šest  saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba lakše povrijeđena, a za jednu osobu ljekari nisu se izajsnili o stepenu povreda. Evidentirano je i sedam ostalih događaja. Zabilježena su četiri slučaja narušavanja javnog reda i mira.

Prema podacima iz PS Kalesija, na području općine Kalesija u protekla 24 sata zabilježen je jedan slučaj narušavanja javgnog reda i mira.  Nije bilo krivičnih djela, niti saobraćajnih nesreća.

Radarska kontrola za 22.2.2023.god.

– 08:00 – 10:00 – Petrovice Gornje  

– 14:00 – 16:00 – Vukovije Gornje   

Kalesijski vatrogasci su interevnisali na gašenju požara u Seljublju. Prilikom ovog požara izgorjelo je oko 50 dunuma niskog rastinja.

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 55 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je osam  beba, pet dječaka i tri djevojčice

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: Vukovije Gornje-od piste desno Kehonjina kafana, Mejtefište, Džafići i Masle, Magistrala Tojšići, Mujdani, Ibralići, Hidani i Babajići, Prnjavor, Kurtiči i Dubnica Donja, Bulatovci, Memići do rijeke Tavna, Brezik, Hemlijaši, Zukanovići, Markovići 

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO