Četvrtak, 29 Februara, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaServisne informacije za srijedu 21.juni 2023.godine

Servisne informacije za srijedu 21.juni 2023.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje  6 krivičnih djela. Dogodilo se 8 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede, dvije osobe su lakše povrijeđene,  a za tri osobe se ljekari  nisu izjasnili o stepenu povreda. Zabilježena su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira.

Prema podacima iz PS Kalesija, na području općine Kalesija u protekla 24 sata dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u na Pisti u Vukovijama Gornjim. Na saobraćnicu je izašlo krdo divljih svinja i tom prilikom ostvarilo kontakt sa jednim vozilom, na kojem je pričinjena materijalna šteta. Nije bilo krivičnih djela, niti narušavanja javnog reda i mira.

Radarska kontrola za 21.06.2023.god.

– 09:30 do 11:30 – Babajići
– 14:00 do 16:00 –  Miljanovci – Rainci Gornji.  

Kalesijski vatrogasci nisu imali intervencija.    

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 50 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je sedam beba, pet dječaka i dvije djevojčice.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta:  Hrasno Gornje, Hrasno Donje, Brdo, Babina Luka i Kavgara,  Rainci Donji od raskrsnice Rainci Gornji do Ciglane – Hrastovi, Tubići, Novo Naselje, Magistralni put do Prnjavora (Huremi) i Ulica Senada Pozegića

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO