Nedjelja, 21 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaServisne informacije za srijedu, 20.septembar 2023.godine

Servisne informacije za srijedu, 20.septembar 2023.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje 7 krivičnih djela.Dogodilo se šest saobraćajnih nesreća, u kojima je jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede. O stepenu povreda  ljekari se nisu izjasnili za dva lica. Zabilježena su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira.  

Prema podacima iz PS Kalesija, na području općine Kalesija u protekla 24 sata zabiljež je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira. Nije bilo krivičnih djela, niti saobraćajnih nesreća.       

Radarska kontrola za 20.09.2023.god.

– 08:30 – 10:30 –  Kalesija Centar – Kalesija Gornja  

– 15:00 – 17:00 – Petrovice Gornje

Kalesijski vatrogasci nisu imali intervencija.    

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 69 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla  rođeno je osam beba, pet dječaka i tri djevojčice. U privatnim porodilištima u Tuzli rođene su dvije djevojčice.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: Vukovije Donje od piste lijeva strana, stadion, Farma, Dukići, Soklovići i Jukanovići, Hrasno Gornje, Hrasno Donje, Brdo, Babina Luka i Kavgara, Rainci Donji od raskrsnice Rainci Gornji do Ciglane – Hrastovi, Tubići, Novo Naselje, Magistralni put do Prnjavora (Huremi) i Ulica Senada Požegića.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO