Servisne informacije za srijedu, 2.novembar 2022.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje 6 krivičnih djela. Dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda, u kojima je povrijeđeno 6 osoba, dvije osobe su lakše povrijeđene, dok se za 6 osoba ljekari nisu izjasnili o stepenu povreda. Zabilježena su četiri slučaja narušavanja javnog reda i mira.

Na području općine Kalesija u protekla 24 sata evidentirano je izvršenje jednog krivičnog djela. Nije bilo saobraćajnih nesreća, niti narušavanja javnog reda i mira.

Radarska kontrola za 2.11.2022:

– 10:00 – 11:00 h – Babajići

– 16:00 – 17:00 h – Rainci Gornji  

Kalesijski vatrogasci nisu imali intervencija.  

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 49 pregleda.

U protekla 24 sata u porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je sedam beba, pet djevojčica i dva dječaka. U privatnim porodilištima na području Tuzle rođen je jedan dječak.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta:  Vukovije Donje-od Kehonjine kafane desno, Jutel desno, džamija, škola, Veterinarska stanica, Herići, mezarje , Zenuni, Telica, Kikači Centar,  Kikači Gornjii, Ćivića Brdo, Kundakovići i Spreče, Rainci Gornji od raskršća za Šehiće do Begove pekare,  Bulatovci, Memići do rijeke Tavne, Brezik, Hemlijaši, Zukanovići, Markovići.


Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *