Petak, 26 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaServisne informacije za srijedu, 2.novembar 2022.godine

Servisne informacije za srijedu, 2.novembar 2022.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje 6 krivičnih djela. Dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda, u kojima je povrijeđeno 6 osoba, dvije osobe su lakše povrijeđene, dok se za 6 osoba ljekari nisu izjasnili o stepenu povreda. Zabilježena su četiri slučaja narušavanja javnog reda i mira.

Na području općine Kalesija u protekla 24 sata evidentirano je izvršenje jednog krivičnog djela. Nije bilo saobraćajnih nesreća, niti narušavanja javnog reda i mira.

Radarska kontrola za 2.11.2022:

– 10:00 – 11:00 h – Babajići

– 16:00 – 17:00 h – Rainci Gornji  

Kalesijski vatrogasci nisu imali intervencija.  

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 49 pregleda.

U protekla 24 sata u porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je sedam beba, pet djevojčica i dva dječaka. U privatnim porodilištima na području Tuzle rođen je jedan dječak.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta:  Vukovije Donje-od Kehonjine kafane desno, Jutel desno, džamija, škola, Veterinarska stanica, Herići, mezarje , Zenuni, Telica, Kikači Centar,  Kikači Gornjii, Ćivića Brdo, Kundakovići i Spreče, Rainci Gornji od raskršća za Šehiće do Begove pekare,  Bulatovci, Memići do rijeke Tavne, Brezik, Hemlijaši, Zukanovići, Markovići.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO