Subota, 25 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaServisne informacije za srijedu, 18.januar 2023.godine

Servisne informacije za srijedu, 18.januar 2023.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje dva krivična djela. Dogodilo se osam saobraćajnih nesreća, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, tri su zadobile lakše tjelesne povrede, a za jedno lice se ljekari nisu izjasnili o stepenu povreda. Zabilježen je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira.  

Prema podacima iz PS Kalesija, na području općine Kalesija u protekla 24 sata nije bilo krivičnih djela, saobraćajnih nesreća, niti narušavanja javnog reda i mira.    

Radarska kontrola za 18.1.2023.god.

– 08:00 – 09:00 h – Vukovije Gornje

– 15:00 – 16:00 h – Babajići – Tojšići

Kalesijski vatrogasci nisu imali intervencija.

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 50 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je pet beba, tri djevojčice i dva dječaka. U privatnim porodilištima u Tuzli rođene su dvije djevojčice.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: Vukovije Gornje –mezarje, Subašići, Ćive, Masle II, Hadžići u Petrovicama, MZ Tojšići – Centar,  Tojšići Gornji do Hidana i Žutog mosta kod  pijace, Dubnica Gornja do Bijeljevca, Memići – od rijeke Tavna, osnovna škola u Memićima do benziske pumpe Halilović, Šahbazi i Muratovići.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO