Petak, 17 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaServisne informacije za srijedu, 13.septembar 2023.godine

Servisne informacije za srijedu, 13.septembar 2023.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje četiri krivična djela. Dogodile su se 4 saobraćajne nezgode. U tri nezgode povrijeđeno je 10 lica. Jedno lice je smrtno stradalo. Tri lica su teško povrijeđena, 4 lica su zadobila lakše povrede. Za dva lica ljekari se nisu izjasnili o stepenu povreda. Zabilježena su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira.  

Prema podacima iz PS Kalesija, na području općine Kalesija u protekla 24 sata nije bilo krivičnih djela, saobraćajnih nesreća, niti narušavanja javnog reda i mira. 

Radarska kontrola za 13.9.2023.god.

11:00 do 13:00 sati: Vukovije Donje
15:00 do 17:00 sati: Miljanovci-Rainci Gornji.

Kalesijski vatrogasci su su imali jednu intervenciju. Gasili su požar niskog rastinja u Maslama. Brzom intervencijom vatrogasaca požar je lokalizovan, spriječeno je širenje na voćnjak, potom ugašen.

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 56 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla u protekla 24 sata rođeno je deset beba, sedam djevojčica i tri dječaka.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: Vukovije Donje-od Kehonjine kafane desno, Jutel desno, džamija, škola, veterinarska stanica, Herići, mezarje, Zenuni, Telica,Kikači Centar,  Kikači Gornjii, Ćivića Brdo, Kundakovići i Spreče, Rainci Gornji od raskršća za Šehiće do Begove pekare, Bulatovci, Memići do rijeke Tavne, Brezik, Hemlijaši, Zukanovići i Markovići.   

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO