Nedjelja, 21 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaServisne informacije za srijedu, 09.avgust 2023.godine

Servisne informacije za srijedu, 09.avgust 2023.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje  šest krivičnih djela. Dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, od toga je  u  pet nesreća pričinjena samo  materijalna šteta. Tri osobe su lakše povrijeđene, a za jednu osobu ljekari se nisu izjasnili o stepenu povreda. Zabilježena su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira.

Prema podacima iz PS Kalesija, na području općine Kalesija u protekla 24 sata evidnetirano je izvršenje jednog krivičnog djela u centru Kalesije. Dogodila se jedna saobraćajna nesreća na lokalnom putu u Raincima Gornjim u kojoj nije bilo povrijeđenih lica.  Jedna osoba u alkoholisanom stanju je lišena slobode. Dogodilo se i sedam ostalih događaja.

Radarska kontrola za 09.08.2023.god.

– 11:00 do 13:00 – Babajići – Tojšići
– 15:00 do 17:00 –  Kalesija Gornja – Memići

Kalesijski vatrogasci nisu imali intervencija.       

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 90 pregleda.

 U porodilištu UKC-a Tuzla u protekla 24 sata rođeno je 10 beba, šest  dječaka i četiri djevojčice.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: – Zates – od magistrale, Javrići, Novo Naselje aerodrom, od Begove pekare, Gutići i Dolina, Miljanovci od benziske pumpe Ibem do raskršća prema Šehićima,  Olanovca, Carska Bašta, Katanovići i Paljevine.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO