Četvrtak, 2 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaServisne informacije za srijedu, 07.februar 2024. godinu

Servisne informacije za srijedu, 07.februar 2024. godinu

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje  devet krivičnih djela. Dogodile su se tri saobraćajne nesreće, u kojima je teške tjelesne povrede zadobilo jedno lice. U dvije nesreće je zabilježena samo materijalna šteta. Zabilježena su četiri slučaja narušavanja javnog reda i mira.

Prema podacima iz PS Kalesija u protekla 24 sata na području općine Kalesija evidentirano je izvršenje jednog krivičnog djela. U pitanju je teška krađa u Miljanovcima. Zabilježen je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira. Nije bilo saobraćajnih nesreća.   

Radarska kontrola za 07.02.2024.god.                                              

11:30 do 13:30 sati: Babajići
15:00 do 17:00 sati: Kalesija centar

Kalesijski vatrogasci su imali dvije intervencije na gašenju požara. Gorjelo je nisko rastinje u Lipovicama i na prostori između općina Kalesija i Sapna.   

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 66 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je 8 beba, pet djevojčica i tri dječaka .   

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: Rainci Donji od Ciglane-Hrastovi, Puzići, Herići, Požegići, Pedići do potoka,  od raskršća Medaš- Pista prema džamiji Vukovije Gornje- Bara do pijace mosta Tojšići, Novo Naselje, Miljanovci, od Bijeljevca, Hamzići, do benzinske pumpe Ibem, Kalesija Gornja, Jusupovići i Pahunjak.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO