Subota, 27 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaServisne informacije za ponedjeljak 12. februar

Servisne informacije za ponedjeljak 12. februar

Prema informacijama iz MUP-a Tuzlanskog kantona, u protekla 24 sata javni red i mir narušen je dva puta. Počinjena su četiri krivična djela. Evidentirano je 13 saobraćajnih nezgoda, u kojima su lakše povrede zadobile četiri osobe. O stepenu povreda ljekari se nisu izjasnili za dva lica. U osam nezgoda je zabilježena samo materijalna šteta.

U protekla 24 sata na području Kalesije, u jednom slučaju narušen je javni red i mir.

Radarska kontrola za 12.02.2024.:

10:30 do 12:30 sati Kalesija Gornja
16:00 do 18:00 sati Ulica Žrtava genocida u Srebrenici (Centar Kalesije)

Vatrogasci su u protekla 24 sata imali četiri intervencije na gašenju šumskog požara i niskog rastinja u Gojčinu, Dubnici, Hidanima i Osmacima. Imali su i jednu intervenciju na porodičnoj kući u Memićima, gdje je požar izbio na elektroinstalacijama. Požar je ugašen i evidentirana je manja materijalna šteta.

U Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavljeno je 118 medicinskih usluga. 

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je pet beba, četiri djevojčice i jedan dječak.

Odvoz smeća danas se vrši iz naselja: Vukovije Donje – od Kehonjine kafane desno, Jutel desno, Džamija, Škola, Veterinarska stanica, Herići, mezarje, Zenuni, Telica, Kikači Centar,  Kikači Gornji, Ćivića Brdo, Kundakovići, Spreče, Rainci Gornji – od raskršća za Šehiće do Begove pekare, Tubići, Novo Naselje, Magistralni put – do Prnjavora (Huremi) i Ulica Senada Požegića.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO